ZVEZDA I BJELICA PREKINULI SARADNJU: Ipak nije bilo suđeno!
Nemanja Bjelica, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

nije prošlo očekivano

ZVEZDA I BJELICA PREKINULI SARADNJU: Ipak nije bilo suđeno!

Bjelica se vraća u Fenerbahče

Objavljeno: 22:32h

Prema informacijama koje je Sportal saznao iz izvora bliskih nekadašnjem reprezentativcu Srbije, Nemanja Bjelica će se vratiti u Istanbul, gde i dalje ima važeći ugovor sa Fenerbahčeom.

Bjelica je došao u Crvenu zvezdu kao igrač Fenerbahčea, a dogovor između klubova bio je sličan onom koji je Pero Antić imao kada je došao iz istanbulskog kluba u Crvenu zvezdu 2017. godine. Veći deo plate Bjelici je isplaćivao turski tim, što je činilo 80% njegove plate, dok je preostalih 20% plaćala Crvena zvezda.

Oba ugovora su bila otvorena, omogućavajući Crvenoj zvezdi da se rastane sa igračima u slučaju nepredviđenih okolnosti, što se ovog puta i dogodilo.

Nedavno je Bjelica propustio tradicionalni "medija dan" i nije bio registrovan na sajtu Evrolige, što je izazvalo sumnje u njegovu ulogu u timu pod vođstvom Duška Ivanovića.

Bjelica ima godišnju platu od 1,5 miliona evra, a dalji razvoj situacije će zavisiti od dogovora sa Fenerbahčeom. Iako je postojala obostrana želja za saradnjom, na kraju nije došlo do nje. Klub Crvena zvezda će, kako se navodi, u narednim danima izdati zvanično saopštenje o ovom slučaju.

Pretpostavlja se da je povreda Bjelice ozbiljnija nego što se činilo u prvi mah i da će zbog toga najverovatnije završiti igračku karijeru.

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.