NISU NAUČILI LEKCIJU: Amerikanci ŽESTOKO potcenjuu Jokića i Denver!
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

neverica

NISU NAUČILI LEKCIJU: Amerikanci ŽESTOKO potcenjuu Jokića i Denver!

Da li će se i ovog puta opeći

Objavljeno:

ESPN, jedan od najpoznatijih američkih sportskih medija, smatra da će Nikla Jokić i Denver Nagetsi imati lošiju regularnu sezonu od prethodne.

Nagetsi, aktuelni šampioni NBA, tokom leta su izgubili važnog šrafa Brusa Brauna, međutim, osim toga ekipa je zadržala jezgro, dodala nekoliko igrača i čini se da nije mnogo lošija u poređenju na prošlu sezonu.

Međutim, novinar Kevin Pelton sa ESPN-a nije istog stava, te u svom tekstu navodi da će Memfis Grizlisi i Minesota Timbervulvsi imati bolje sezone od ekipe iz Kolorada.

- Ne bi trebalo da bude posebno iznenađujuće ako ukupan broj pobeda Nagetsa ne dostigne prošlogodišnjih 53, zahvaljući čemu su bili prvi na Zapadu. Napomenuo sam u prognozi da će biti jedan od timova koji će verovatno doživeti pad. Izgubili su Brusa Brauna, čije će minute verovatno podeliti nedavni izbori sa drafta, i Denver na papiru ne deluje tako duboko. Poslednji faktor ovde je taj što šampioni obično ne stavljaju toliko naglaska na regularni deo sezone, iako prednost domaćeg terena u Denveru ima više vrednosti nego bilo gde drugde - napisao je Pelton.

Denver se dosta uzda u Kristijana Brauna, momka koji ulazi u drugu godinu profesionalne karijere, koji je prošle sezone kao "ruki" imao važna minuta i pokazao da će biti od velike važnosti u godinama ispred.

Dodat je veteran Džastin Holidej, a očekuje se i od Redžija Džeksona da ima bolju sezonu, nakon što nije bio važan faktor u plej-ofu.

Ipak, Pelton smatra da Nagetsi neće ponoviti istu igru kao prošle sezone i prognozira im 46 pobeda u regularnom delu sezone. Priznaćete, potcenjivački.

Kada je reč o ostatku Zapada, Pelton vidi Dalas Meverikse van osam pozicija, na devetom mestu, dok Lejkersima predviđa svega 41 pobedu... Na prvu loptu dosta loših prognoza, ali videćemo, sezona je tek ispred nas.

Takmičarska godina počinje u noći između 23. i 24. oktobra utakmicom između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa (01.30).

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.