MUNDOBASKET I NJEGOVE NESTVARNE CIFRE: Oboreni brojni rekordi! (FOTO)
Detalj sa utakmice Srbija - Nemačka, Foto: Starsport©

NEZAPAMĆENO INTERESOVANJE

MUNDOBASKET I NJEGOVE NESTVARNE CIFRE: Oboreni brojni rekordi! (FOTO)

Direktni prenosi mečeva emitovali su se u 190 zemalja

Objavljeno: 20:48h

U avgustu i septembru održano je izuzetno uzbudljivo Svetsko prvenstvo u košarci, a na društvenim mrežama ovaj turnir izazvao je nezapamćeno interesovanje.

U zvaničnom saopštenju za medije FIBA je oktrila da je “prestižni turnir održan u Japanu, Indoneziji i na Filipinima dosegao neverovatan nivo pažnje kada su u pitanju poseta na mečevima, ali i čitanost i gledanost na tradicionalnim i digitalnim medijima”.

Objave u vezi sa Svetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežama, što je trostruko više u odnosu na Mundobasket koji je 2019. godine održan u Kini.

Osim toga, profili FIBA i FIBA Svetskog prvenstva na društvenim mrežama dobili su mnogo pratilaca tokom turnira. Direktni prenosi mečeva emitovali su se u 190 zemalja, a gledanost je bila za 15 odsto veća nego na prethodnom Mundobasketu.

Što se tiča prisustva navijača u halama, u totalu je mečeve uživo gledali preko 700 hiljada gledalaca, uključujući i rekordnu posetu od 38.115 navijača na otvaranju šampionata u Manili, u najvećoj zatvorenoj hali na svetu.

BONUS VIDEO:

01:03

Navijači Srbije se spremaju za utakmicu u Manili

(Espreso/Sport Klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.