ZVEZDA PREDSTAVILA DRESOVE ZA NAREDNU SEZONU: Retro dizajn kao podsetnik na osvajanje evro pehara! (FOTO) (VIDEO)
Šabaz Nejpir, Foto: Kk Crvena Zvezda

NOVA GARNITURA

ZVEZDA PREDSTAVILA DRESOVE ZA NAREDNU SEZONU: Retro dizajn kao podsetnik na osvajanje evro pehara! (FOTO) (VIDEO)

Crveno beli će u novu sezonu ući i sa potpuno novim dizajnom

Objavljeno:

Crvena zvezda i Adidas predstavili su novu garnituru dresova za sezonu 2023/24.

Novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je crveno-belim prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice.

Retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub.

Tog drugog aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova.

Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener, profesor Aleksandar Nikolić.

Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente.

Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine. Tada ga je nosio legendarni Duci Simonović, a danas će u njemu da igra sjajni mladi košarkaš Marko Simonović.

Bonus video:

00:22

Gol i slavlje Ferencvaroša

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.