NOVA POBEDA CRNO-BELIH: Srušili Igokeu za finale Superkupa Aba lige!
Kevin Panter, Foto: FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

polufinale

NOVA POBEDA CRNO-BELIH: Srušili Igokeu za finale Superkupa Aba lige!

Partizan je slavio rezultatom 91:84 (27:13; 24:18; 29:29; 11:24)

Objavljeno: 20:22h

Uzbudljivo veče donelo je polufinalni okršaj između Partizana i Igokee u Superkupu ABA lige, a Partizan se izdigao kao pobednik ovog zanimljivog dvoboja.

Ova utakmica je donela sve što se može poželeti: napetu akciju, spektakularne poene i neizvesnost do samog kraja. Na kraju, Partizan je trijumfovao sa rezultatom 91:84 (27:13; 24:18; 29:29; 11:24) i obezbedio sebi mesto u finalu.

Utakmica je počela žestoko, sa obe ekipe odlučnim da stvore prednost od samog početka. Partizan je, međutim, imao bolji start i već u prvoj četvrtini stekao značajnu prednost od 15 poena. Ova rana prednost donela je crno belima ogromno samopouzdanje, a navijači su sa oduševljenjem podržavali svoj tim.

U drugoj četvrtini su crno beli nastavili sa dobrom igrom i povećali prednost za još šest poena u odnosu na rivala iz Aleksandrovca koji je čitavo poluvreme bio u kontra ritmu.

U drugom poluvremenu, Igokea je pokušala da se vrati u igru. Njihov napad je profunkcionisao i počeli su da pogađaju neke teške šuteve. Postigli su nekoliko brzih poena i smanjili zaostatak na samo nekoliko poena. Međutim, igrači Partizana su pokazali snagu i uspevali da pronađu odgovor za većinu napada protivnika.

Uspela je Igokeaa ozbiljno da zapreti u poslednjoj četvrtini, prišli su na samo šest poena zaostatka ali su crno beli pokazali kvalitet i nisu dozvolili da se rezultat preokrene

Na kraju još jedna pobeda Partizana koji je nastavio pobedničku seriju u ovoj predsezoni i imaće priliku da u finalu doše do prvog trofeja u sezoni.

Na ovoj utakmici najbolji su bili Smailagić sa 15 poena, Panter sa 13, Kaminski sa 12 i Doužer sa 11 poena. Najbolji asistent je ostao Avramović, koji je na terenu ostao ukupno 9 minuta i za to vreme upisao 6 poena i 4 asistencije.

Kod Igosa Jeremić je odigrao izvanrednu utakmicu, dao je 23 poena šutem 7 od 11 za tri poena, a solidan je od lopte bio i Zoran Nikolić koji je dodao 13 poena i 12 skokova. U završnici se dobrom odbranom i napadom istakao Gagi Milosavljević sa 9 poena.

Partizan će u finalu ABA Superkupa igrati sa pobednikom iz utakmice Budućnost - SC derbi, a meč bi trebao da se odigra u 21 čas 20. septembra.

Bonus video:

00:39

Aleksa Avramović na Tašmajdanu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.