ČOVIĆ ODGOVORIO PEŠIĆU: U pobedi se ne zanesi, u porazu ne ponizi...
Pešić i Čović, Foto: Starsport

au

ČOVIĆ ODGOVORIO PEŠIĆU: U pobedi se ne zanesi, u porazu ne ponizi...

Čelnik Zvezde se ne slaže sa mišljenjem selektora Srbije

Objavljeno: 11:00h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je odgovorio selektoru Srbije Svetislavu Pešiću na opasku koju je dao posle osvajanja srebra na Mundobasketu.

Pešić je bez dlake na jeziku govorio o problemima u srpskoj košarci.

- Nemamo ligu, ne postoji liga u Srbiji. Kako mislite da razvijamo košarku bez lige! - rekao je na konferenciji posle poraza u finalu od Nmeaca.

Čović misli drugačije i ima poruku za iskusnog stručnjaka.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

- Veoma sam zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci. Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu - rekao je Čović tokom razgovora sa medijima na Staroj Planini, prenosi Sportska centrala.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Čović je imao samo reči hvale za reprezentaciju i rezultat koji je postigla.

- Sjajan je ovo uspeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživeo i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru.

Bonus video:

04:19

Svetislav Pešić o povredi Boriše Simanića

(Espreso/Sportska centrala)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.