"U SVLAČIONICI SAM USTANOVIO DA JE OZBILJNO KRVARENJE!" Doktor Srbije o horor povredi Simanića (FOTO)
Boriša Simanić i doktor Dragan Gaga Radonovavić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Print Screen Youtube

nepoznati detalji

"U SVLAČIONICI SAM USTANOVIO DA JE OZBILJNO KRVARENJE!" Doktor Srbije o horor povredi Simanića (FOTO)

Boriša je čvrst i hrabar momak. Kroz sve što je prošao, prošao je odvažno, uvek se borio za novi dan i sledeći trenutak, rekao je Radovanović

Objavljeno:

Dragan Gaga Radovanović, doktor košarkaške reprezentacije Srbije veruje da će Boriša Simanić moći ponovo da igra profesionalnu košarku.

Boriša Simanić i Novak Đoković na dočeku
Boriša Simanić i Novak Đoković na dočekufoto: Nemanja Nikolić

Centru našeg nacionalnog tima odstranjen je buberg zbog udarca laktom od strane Nunija Omota, reprezentativca Južnog Sudana.

- Uvek postoji dilema da li je spreman za put, prošlo je osam dana od druge operacije. Specifični su uslovi, kada se leti na 10.000 metara, može da utiče na disajnu funkciju… Zato sam zamolio anestetičara da dođe u Manilu i da se vrati s nama, da se Boriša vrati u sigurnim uslovima. Druga dobra okolnost jeste čarter let, čitav zadnji deo aviona bio je za njega, njegovu porodicu i lekare – imali smo sve odlične uslove. Došao je u svet prvi put posle bolnice, želeo je da prošeta kroz avion, bio je sa saigračima, da počne rehabilitacija psihološka tako - rekao je Radovanović.

Nastavio je u istom tonu.

- Boriša je čvrst i hrabar momak. Kroz sve što je prošao, prošao je odvažno, uvek se borio za novi dan i sledeći trenutak. Mentalno je jak i zato sam uveren da će se vratiti u sport, posle svih testova koje treba da prođe njegov bubreg naravno. On je u celu povredu ušao kao zdrav i snažan mlad čovek, sa dobrim odbrambenim mehanizmima – celu situaciju je bolje podneo nego drugi pacijenti koji su bolesni - istakao je Radovanović.

Doktor Dragan Radovanović
Doktor Dragan Radovanovićfoto: Printscreen/Youtube

Ponovo se prisetio jeizvog momenta.

- Udarac na prvi pogled nije izgledao drastično, ali već u svlačionici – posle pet minuta – ustanovio sam da je reč o ozbiljnom krvarenju. Za pet minuta smo ga smetili u ambulatna kola Hitne pomoći, i u bolnicu. Taj sistem je malo spor, ali bubreg verovatno svakako ne bi mogao da bude sačuvan, zbog prirode povrede - jasan je Radovanović.

Boriša Simanić
Boriša Simanićfoto: Starsport©

Doktor je insistirao da se obavi još jedna operacija.

- Insistirao sam na toj drugoj operaciji, ona je urađena na najbolji način. Bio sam u komunikaciji sa doktorima, imao sam uključen telefon sve vreme i pozvali su me i rekli da je tkivo izgubilo vitalnost, te da bubreg mora da se odstrani. Sve je urađeno po svim pravilima medicine. Boriša je trenutno odlično. Radimo ispitivanja, pratimo funkciju bubrega, uskoro će izaći kući, bićemo srećni i zadovoljni - zaključio je Radovanović prilikom gostovanja u jutarnjem programu Nove.

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.