ZAVRŠEN VELIČANSTVENI DOČEK ŠAMPIONA: Beograd je danas bio CENTAR sveta! (FOTO/VIDEO)
Navijači dočekuju svoje heroje iz Manile, Foto: Espreso, MONDO/Uroš Arsić

DOČEK

ZAVRŠEN VELIČANSTVENI DOČEK ŠAMPIONA: Beograd je danas bio CENTAR sveta! (FOTO/VIDEO)

Objavljeno: 22:14h
Završeno
19:21h

Doček srpskih košarkaša zakazan je za 20 časova ispred Skupštine grada. Na doček stiže i najbolji teniser u istoriji Novak Đoković.

21:21h

Za kraj je za RTS izjavu dao i Novak Đoković, a doček je uskoro posle toga bio i završen.

21:10h

Za RTS se oglasio i Stefan Jović.

- Ovo je nešto neverovatno što doživljavamo svi ovde sa Novakom i basketašima i davno nije viđeno. Hvala predivnoj publici, našem narodu, koji je došao da nas podrži i uveliča sve ovo jer je sve to za njih. Znači kada ti se javi najbolji sportista sveta i kada je tu za nas i pruža nam podršku jer nam puno znači sve to da nastavimo njegovim stopama i budemo bolji pa se vratimo iz Pariza sa zlatnom medaljom. Sve stvari koje su nas zadesile u Manili su napravile konekciju među svima nama da dišemo kao jedan i funkcionišemo kao porodica i to je naša najveća pobeda.

21:01h

Ceo Beograd zajedno sa svojim šampionima peva "Veseli se srpski rode".

20:52h

Emotivno obraćanje Novaka Đokovića koji je plakao bez prestanka.

- Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas. Retki su trenuci kada se ostaje bez reči, ovo je sigurno jedan od tih. Presrećan sam, ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Pre svega hoću da čestitam našim šampionima basketašima i košarkađima na fenomenalnim uspesima ne samo ove godine već i kroz istoriji. Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene. Kao klinac sam, kao i mnogi, sam bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata napih slavnih košarkaša, vaterpolsita, odbojkaša, svih velikih ljudi.. Ovo je za mene nestvarno, imao sam priliku da budem na balkonu, ali ovo danas je neprocenjivo i nezamenljivo i ovo se nikada više neće desiti, definitivno, neće se ponoviti ovaj osećaj. Da stojim ppored velikih šampiona i velikih ljudi. Rekao sam im da sam ja lično, kao i svi, osetio njihovu slogu i zajedništvo i to nas je okupilo ovde da proslavimo ne samo srebro i ulazak u finale, već taj osećaj ljudskosti koji su oni pokazali. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Hvala vam od srca, završiću samo sa ovim, jer previše želim da kažem, ali ne želim da budem sa mikrofonom toliko dugo. Na svetu nijedna sportska nacija nema duh koji mi imamo. Živela Srbjia!

20:50h

Sada sa peharom US Opena pred navijače Srbije izlazi najbolji teniser svih vremena Novak Đoković! Nije mogao da zadrži suze! Grle ga košarkaši Srbjie, Novak nikada nije bio ovako emotivan.

20:42h

Posle selektor reč je dobio i heroj nacije Aleksa Avramović.

- Veliko poštovanje. Velika je čast što smo predstavljali Srbiju i čitavu zemlju. Živela Srbija Konačno vidimo plodove ovoga što smo radili nedeljama. Ne mogu da ne pomenem ovog momka. On je dao više nego svi mi zajedno za Srbiju. Slava Bogu!

20:41h

Srpskim navijačima se trenutno obraća Svetislav Kari Pešić.

- Lepo je vas je videti, počastvovani smo što ste došli, pitam se da li smo stvarno zaslužili da budete u ovako velikim broju. Mi smo vas osetili da ste sa nama tamo u Manili. Hvala vam puno. Živela Srbija - rekao je Pešić.

20:39h

Posle svih, na red su došli i oni, košarkaši Srbije, koji su uz ogromne ovacije izašli pred okupljeni narod. Najveće ovacije i skandiranje dobio je Boriša Simanić.

20:37h

Sada je red na srebrne košarkaše Srbije. Prvo su izašli čelnici KSS, članovi stručnog štaba, a onda i selektor Svetislav Kari Pešić.

20:28h

Prvi pred srpski narod izlaze zlatni basketaši.

20:24h

Beogradski sindikat je podigao atmosferu do maksimuma poznatom pesmom.  

Beogradski sindikat
foto: RTS/printscreen
20:20h

Boriša Simanić smogao je snagu da dođe na Balkon.

Boriša Simanić u Skupštini grada
Boriša Simanić u Skupštini gradafoto: Espresp
20:18h

Novinarima se obratio i heroj nacije Aleksa Avramović.

20:13h

Tu si i zlatni evropski basketaši Srbije.

Basketaši Srbije
foto: Espreso
19:51h

Nepregledna masa ljudi ispred Skupštine grada.

Doček košarkaša
foto: FOTO: Espreso

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.