ZAVRŠIO SA ZVEZDOM, PA PRAVAC KOD OBRADOVIĆA: Alimpijević OTKRIO šta je radio u Istanbulu
Dušan Alimpijević, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

nepoznati detalji

ZAVRŠIO SA ZVEZDOM, PA PRAVAC KOD OBRADOVIĆA: Alimpijević OTKRIO šta je radio u Istanbulu

Trener Bešiktaša se podsetio saradnje sa Željkom Obradovićem

Objavljeno: 14:54h

Srpski trener Dušan Alimpijević je biranim rečima govorio o aktuelnom strategu Partizana, Željku Obradoviću.

Mladi stručnjak je posle razlaza sa Crvenom zvezdom bio na "predavanjima" najtrofejnijeg trenera u Evropi.

Nekoliko dana je prisustvovao treninzima Fenerbahčea u Istanbulu, a u podkastu "Jao Mile" Alimpijević se dotakao tog iskustva sa Obradovićem.

- Prvo, ljudi nisu spremni da dele svoje znanje tako otvoreno. Druga stvar - vreme. Mi smo postali, nažalost, robovi. Verujem da sada treneri, onako, kad završe sa svojim obavezama hoće samo malo da odmore, da posvete, to malo vremena svojoj porodici. Gde će on sad da edukuje nekog tamo sad mladog trenera. Moram da ti kažem kada se nađeš na tim nekim seminarima, sa ljudima, i kada počneš da pričaš sa tim trenerima, tačno vidiš ko želi da deli znanje - rekao je Alimpijević pa pomenuo Obradovića kao najbolji primer vrsnog znalca i nekoga ko je uvejk spreman da podeli znanje.

- Ja sam bio kod Željka. Zvao sam i pitao sam, u trenutku kada sam završio u Zvezdi - pošto sam imao višak slobodnog vremena - pozvao sam i pitao da li je moguće da se dođe, da se gledaju treninzi u Fenerbahčeu. U tom trenutku je to bilo sedam do deset dana, ne znam koliko sam beše bio... To ne može da stane u 15 klinika, to vreme sa njim na treningu, van treninga, u kancelariji, na pripremama. To je čovek koji ti zaista daje sve što želiš da čuješ. Neverovatna je ta energija, njegova harizma, posvećenost, da ti izađe u susret oko svega što apsolutno nema potrebu. To je nešto zaista posebno - u superlativu je Alimpijević pričao o aktuelnom treneru Partizana.

Bonus video:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.