PANIKA PRED MUNDOBASKET! Čeka se odluka ZVEZDE reprezentacije, ne sluti na dobro!
Srbija - Grčka, Foto: Starsport©

šok

PANIKA PRED MUNDOBASKET! Čeka se odluka ZVEZDE reprezentacije, ne sluti na dobro!

Ovo bi bio veliki hendikep

Objavljeno: 15:51h

Srbija i dalje čeka spisak selektora Srbije Svetislava Pešića za Mundobasket, a još uvek nije potvrđeno da li će najbolji centar sveta Nikola Jokić, ponovo obući nacionalni dres.

Bojazan postoji i u selekciji Grčke koja je uvek među favoritima na velikim takmičenjima.

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo mogao bi da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo pošto se još nije oporavio od povrede kolena.

Janis Adetokumbo
Janis Adetokumbofoto: Profimedia

Grčka Gazeta tvrdi da je Adetokumbo pre dve nedelje u SAD odradio artroskopiju kolena zbog čega razmišlja da propusti predstojeći Mundobasket. Košarkaški savez Grčke još čeka odgovor prve zvezde Milvokija da li će igrati za nacionalni tim.

Adetokumbo se povredio sredinom aprila na prvom meču prvog kola plej-ofa Istočne konferencije NBA protiv Majamija, koji je potom eliminisao Bakse serijom 4:1 u pobedama.

Grčki mediji navode da je košarkaš Milvokija imao skoro tri meseca da se oporavi, a do sredine juna nije bilo nikakvih naznaka da Adetokumbo ima problema sa povredom.

On je svakodnevno trenirao dok je boravio u Grčkoj, a imao je manje tegobe u kolenu, koje nisu predstavljale veći problem.

Srbija - Grčka
Srbija - Grčkafoto: Starsport©

Grčki mediji ističu da je Adetokumbo pre 15 dana u Njujorku odradio artroskopiju, a potom se vratio u Atinu gde je nastavio sa treninzima. On će narednih dana saopštiti da li će igrati na SP.

Grčka se nalazi u Grupi G sa selekcijama Jordana, Novog Zelanda i SAD. Mundobasket će održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

BONUS VIDEO:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.