ZVANIČNO: Vujošević selektor reprezentacije BIH! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

očekivano

ZVANIČNO: Vujošević selektor reprezentacije BIH! (FOTO)

Vujošević (58) je u karijeru dugoj više od 30 godina u četiri navrata vodio Partizan, a 2010. seo je i na klupu moskovskog giganta CSKA
Objavljeno:

Duško Vujošević je postao novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovu informaciju u razgovoru za Klix.ba potvrdio je Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH. - Duško Vujošević je izabran za novog selektora reprezentacije, a ugovor će biti potpisan na četiri godine nakon isteka njegovog angažmana u francuskom Limožu. Zadovoljni smo jer smo pronašli dugoročno rešenje u skladu sa novim FIBA-inim sistemom takmičenja. Takođe, postigli smo dogovor da Vujošević angažiuje jednog perspektivnog domaćeg trenera za pomoćnika koji će na taj način sigurno steći važno iskustvo - rekao je Barbarić.

Vujošević (58) je u karijeru dugoj više od 30 godina u četiri navrata vodio Partizan, a 2010. seo je i na klupu moskovskog giganta CSKA. Sa juniorskom reprezentacijom SFR Jugoslavije 1988. godine osvojio je zlato, a vodio je i seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore 2003. godine kada je na Eurobasketu uprkos otkazima skoro svih zvezda tadašnjeg aktuelnog svetskog i evropskog prvaka osvojio peto mesto, te Crnu Goru od 2007. do 2010. godine kada je novoformiranu selekciju uveo u Diviziju A. Trenutno je trener francuskog Limoža, devetoplasirane ekipe francuske Pro A lige.

foto: Dado Đilas

Reprezentaciju od 2. do 19. avgusta očekuje nastup u predkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

BiH se nalazi u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

BONUS VIDEO: Ko je dobio veće ovacije školaraca? Birčević ili Ostin?

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.