IVANOVIĆ PONOSAN UPRKOS PORAZU: Čestitao Partizanu, a potom nahvalio igrače...
Duško Ivanović, Foto: Starsport©

fer i sportski

IVANOVIĆ PONOSAN UPRKOS PORAZU: Čestitao Partizanu, a potom nahvalio igrače...

Iskusni stručnjak prokomentarisao dešavanja iz finalne serije ABA lige

Objavljeno: 22:47h

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović se oglasio posle poraza od Partizana u 5. meču finala ABA lige.

On je prvo čestitao rivalu na tituli, a onda i pohvalio svoje igrače.

- Čestitam Partizanu igrali su bolje nego mi i žao mi je kako smo igrali prvih 20 minuta nismo imali ni igru ni koncentraciju i Partizan imao i agresivnost i pogodio otvorene šuteve, bili su otvoreni nije to bilo teško pogoditi i čestitam im. U Pioniru smo imali jedno lice ovde drugo lice i pokazali da možemo da igramo s Partizanom i rezultat je 5-5 a Partizan je zasluženo šampion. Ponosan sam na igrače na njihov rad, igru, zalaganje, sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmici i žao mi je ovih 20 minuta kako smo igrali.

Šta je uzrok lošeg prvog poluvremena?

- Slično kao prvi i drugi meč, poznato je da Partizan igra agresivno tada i mi se nismo spremili. Nije tu ništa novo samo su bili agresivniji od nas i u Pioniru je bilo suprotno skroz.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Finale ABA lige
foto: Starsport©

- Ja sam rekao da sam stvarno ponosan na svoje igrače i kako su trenirali, igrali i rezultate koje su imali. Imalia smo pad u Evroligi kada su se neke stvari poklopile i nismo ušli u Top 8, ali smo igrali dobro Evroligu i u finalu pokazali da možemo da budemo ravnopravni, a i večeras je sve bilo otvoreno. Teško je igrati kada neko pogađa i vodi 20 razlike, ali mislim da je Partizan igrao dobro i imao izuzetan protok lopte, nalazili su uvek slobodnog igrača i pogodili su šuteve. I u Pioniru su igrali tako, ali mi smo bili agresivniji i protiv njih moraš da imaš savršenu odbranu, a mi nismo bili ni dobri, a kamoli savršeni. Sve se poklopi, ali na kraju smo bili u utakmici i falio taj jedan šut, ali bilo je teško da se vratimo posle toliko promašaja. Mislio sam da možemo da pobedimo i igrači su mislili tako, ali sada je gotovo nema više žaljenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.