MUTA NIKOLIĆ VIDI PROBLEM PARTIZANA: "Odbrana Zvezde je pročitala Pantera"
Kevin Panter, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

ključ?

MUTA NIKOLIĆ VIDI PROBLEM PARTIZANA: "Odbrana Zvezde je pročitala Pantera"

Od stranaca svakako očekuje najviše jer su toliko i plaćeni

Objavljeno:

Očekivano, finale ABA lige između Partizana i Crvene zvezde je donelo dosta uzbuđenja i tenzija, ali i pet utakmica, kao prošle sezone, ali i kao dve sezone pre toga kada su crveno-beli osvajali titulu protiv Budućnosti.

"Majstorica" je na programu ovog četvrtka u beogradskoj "Areni" gde će crno-beli imati podršku navijača, a svaki meč u prethodnim serijama ali i ovoj, dakle njih čak 19, dobijao je domaćin.

Svoje očekivanje pre petu utakmicu Partizan i Zvezde dao je Miroslav Nikolić.

- Partizan ima prednost domaćeg terena, teško je igrati na tom parketu. Publika mnogo znači u Areni, kao što je to bio slučaj i u Pioniru tokom prethodne dve utakmice. Pritisak je bio veliki, Partizan nije izdržao i evo, idemo u majstoricu. Peta utakmica je po meni 50-50 odsto. Takva je bila i četvrta - kaže Muta Nikolić za Mocart sport pa ipak malo menja odnos snaga:

- Partizan ima malu prednost, ali mnogo zavisi od umora i drugih faktora. Igračima je verovatno preko glave da igraju ovakve maratone.

Miroslav Muta Nikolić
foto: Starsport©

Nikolić je govorio o tome ko bi mogao da bude heroj pete utakmice. Dosad ga je najviše impresionirao Alen Smailagić. A kod Zvezde su njegova očekivanja ispunili Mitrović, Dobrić i Petrušev. Od stranaca svakako očekuje najviše jer su toliko i plaćeni, ali...

- Neko će da ispliva. Kod Partizana zavisi mnogo od Pantera, Duško Ivanović nije napravio dobru odbranu na njemu u smislu taktike. Treba ga udvajati u piku, to se na primer dešavalo u prethodne dve utakmice. Sada će Panteru biti mnogo teže, pošto je dobro bio čuvan, odbrana ga je pročitala. Od njega sam možda očekivao malo više, mada su stranci stvarno odigrali dobro, na obe strane. Mitrovića očekujem kod Crvene zvezde, bio je dobar u trećem meču, odmah je ekipi bilo lakše.

Kevin Panter, Branko Lazić
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Upitan je Muta da li će i u petoj utakmici biti iskorišćena prednost domaćeg terena ili će Crvena zvezda uspeti da napravi brejk:

- Navijači prave veliku razliku, biće naelektrisana atmosfera, radiće sve kako bi podigli igrače. Ali, verujem da može da bude meč na jednu loptu - smatra Miroslav Nikolić.

Bonus video:

00:41

Frka na tribini tokom meča Zvezde i Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.