OČAJNA TREĆA ČETVRTINA KOŠTALA SRPKINJE! Košarkašice propustile VELIKU ŠANSU na EP, slavlje Mađarica
Ivon Anderson, Foto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

ŠTETA!

OČAJNA TREĆA ČETVRTINA KOŠTALA SRPKINJE! Košarkašice propustile VELIKU ŠANSU na EP, slavlje Mađarica

Moraće Marinine "lavice" težim putem do četvrtfinala

Objavljeno: 17:18h

Košarkašice Srbije su poražene od selekcije Mađarske u meču poslednjeg kola grupe D Evropskog prvenstva u Ljubljani sa 81:75, i tako propustile šansu da se direktno plasiraju u četvrtfinale.

Izabranice Marine Maljković su bolje ušle u meč, da bi Mađarice uspele da uhvate rezultatski priključak krajem uvodnog perioda.

Ivon Anderson je bila izuzetno raspoložena u prvom poluvremenu, dok se krajem druge četvrtine se razigrala Nogić.

Ona je donela solidnu prednost našim devojkama pred pauzu 44:39, dok je taj čitav period prošao u rezultatskoj neizvesnosti.

Međutim, na startu treće deonice Srpkinje nisu mogle do koša čak pet minuta, pa su rivalke uspele da preuzmu vođstvo i ostvare dvocifrenu razliku.

Činjenica da su naše devojke dale samo 11 poena, a Mađarice 27 u trećoj četvrtini dovoljno govori, pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta košarke bio 66:55.

Marina Maljković
Marina Maljkovićfoto: Starsport©

Zaigrale su borbenije i srčanije reprezentativke Srbije u nastavku, ali su Mađarice uspele da odbiju sve nalete i stignu do pobede koja im je donela četvrtfinale.

U finišu meča Srbija imala šansu da dođe makar do poraza od četiri poena razlike, koji je mogao da ih odvede u četvrtfinale, ali je Čađo promašila trojku.

Najefikasnija je bila Ivon Anderson sa 18 poena, dok je na drugoj strani Virag Kiš ubacila 17. Dvocifrene su bile i Horvat, Dubei i Hatar kod Mađarske, dok je Jovana Nogić postigla 10 poena u redovima Srbije.

Ono što predstavlja veliki problem je povreda Tine Krajišnik koja je povredila skočni zglob na treningu, a videćemo koliko je povreda ozbiljna.

Srpkinje će morati da odigraju još jedan meč da bi obezbedile narednu rundu, pa će se u osmini finala sastati sa trećeplasiranom ekipom iz Grupe C, a to je Velika Britanija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.