JEDAN JE IMAO PROBLEMA SA ZAKONOM, A DRUGI BIJE KAO GROMOVNIK: Ovo su Jokićeva braća, prava su atrakcija u Denveru
Nemanja, Strahinja i Nikola Jokić, Foto: Starsport©

TRIO FANTASTIKO

JEDAN JE IMAO PROBLEMA SA ZAKONOM, A DRUGI BIJE KAO GROMOVNIK: Ovo su Jokićeva braća, prava su atrakcija u Denveru

Oni su veoma voljeni i poznati u Denveru, a neretko prave i manje ekscese tokom mečeva njihovog mlađeg brata

Objavljeno:

Nikola Jokić je sa svojim Denver Nagetsima uspeo da dođe do prve i istorijske titule u NBA ligi.

Srpski as je već nekoliko godina najbolji košarkaš najjače lige na svetu, a pitanje je da li bi njegova karijera bila tako uspešna da uz sebe nije imao braću, Strahinju i Nemanju.

Oni su veoma voljeni i poznati u Denveru, a neretko prave i manje ekscese tokom mečeva njihovog mlađeg brata.

Mi ćemo vas bliže upoznati sa njima dvojicom.

STRAHINJA JOKIĆ

Strahinja Jokić
Strahinja Jokićfoto: Printscreen/Twitter/@Vic Lombards

Strahinja je najstariji brat u porodici Jokić, a rođen je 1982. godine.

On se takođe bavio košarkom, a bio je velika podrška Nikoli kada je bio mlad. Sve to nedavno je otkrio Miško Ražnatović, Jokićev agent.

- Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci. Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zaintresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide", rekao je Ražnatović. "Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu. U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da pomogne to što jeste, a bilo je veoma teško - kazao je Ražnatović.

Nikola je u jednom intervjuu za svog starijeg brata rekao sledeće:

- Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gubi-

Strahinja posećuje svaki Nikolin meč, a ponead u trenucima besa udari stolicu. On je 2019. godine imao i problema sa zakonom, jer je bio osumnjičen za davljenje i guranje ženske osobe u stranu. Prema tadašnjim pisanjima medija, ona je dozvala pomoć tako što je iskoristila kompjuter da pošalje poruku, a osoba koju je kontaktirala je pozvala nadležne. Strahinja je bio optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke i dobio je odloženu kaznu, odnosno neće se suočiti ni sa kakvom kaznom sve dok poštuje pravila nenadzirane uslovne kazne. Rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak protiv njega odbačen.

Njegovu košarkašku karijeru prekinuli su problemi sa povredom leđa.

NEMANJA JOKIĆ

Nemanja Jokić u društvu Nikoline supruge Natalije
Nemanja Jokić u društvu Nikoline supruge Natalijefoto: Dado Đilas

Nemanja je rođen 1984. godine, a iako je niži od braće (visok 198 centimetara) bio je na dobrom putu da uspe u Americi.

Nastupa je na Univerzitetu Detroit Mersi, a tokom svog boravak u SAD dosta vremena provodio je sa svojim dobrim prijateljem i nekadašnjim NBA košarkašem Darkom Miličićem.

Nemanja se kasnije prebacio na MMA karijeru i imao je veoma uspešan početak sa uvodne tri pobede.

Iako nije krupan kao Strahinja, svi su bili svesni "kako Jokić bije" dok su Nikolina braća kraj terena spremni kao puške čekali da ulete na teren u zimu 2021. i da zaštite svog brata na utakmici protiv Finiks Sansa.

Naravno, mnogo više se čulo za njih posle Nikolinog sukoba sa Markifom Morisom iz Majamija, koji ga je grubo i "prljavo" faulirao, a onda je Srbin dotrčao do njega i snažno ga udario sa leđa. Amerikanac je pao na parket, ostatak ekipe Majamija skočio je na Nikolu, a Jokići su bili toliko zaštitnički nastrojeni da su istog trenutka želeli da se obračunaju sa ekipom Hita. Posle tog sukoba čak su napravili i Tviter profil i javno "prozivali" braću Moris, Markifa i Markusa. Dogodilo se to krajem 2021, posle čega je cela Amerika shvatila da se sa Jokićevom braćom ne treba šaliti.

Nakon što su Nikola Jokić i Denver Nagetsi osvojili titulu, Strahinja i Nemanja su se ekspresno našli na terenu, a u jednom trenutku prišao im je i trener Majk Meloun sa kojim su se prisno grlili.

Bonus video:

08:03

KO SE BAVI SPORTOM SAMO DA BI POSTAO NOLE ILI JOKIĆ, BOLJE DA ODUSTANE Gerić: Niko ne bi svakodnevno mučenje, svi bi PEHAR

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.