TOTALNO RASULO! Goran Grbović nije obavešten kada se igra MAJSTORICA - nastavlja se haos oko termina u ABA ligi
Goran Grbović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PA, DA LI JE OVO MOGUĆE?!

TOTALNO RASULO! Goran Grbović nije obavešten kada se igra MAJSTORICA - nastavlja se haos oko termina u ABA ligi

Direktor "Štark arene" žestoko kritikovao ABA ligu

Objavljeno: 13:36h

I dalje je nejasno kako će izgledati raspored utakmica u finalnoj seriji ABA lige, a za sada je jedino izvesno da se majstorica između Partizana i Cedevita Olimpije igra 6. juna.

Zbog ovog datuma je došlo do potpunog haosa, pošto Goran Grbović, bivši as crno-belih i direktor beogradske Arene kaže da on nema tu informaciju.

- Prvi put čujem tu informaciju od vas, kod mene u rasporedu stoji da se igra 5. juna. Ranije nije moglo zbog zauzetosti dvorane. Možda je moglo da se igra sada u četvrtak, 1. juna, a zašto nije, to je pitanje za ljude koji vode takmičenje. U mom rasporedu stoji da bi finale trebalo da počne 7. juna, a nije realno da se to dogodi pre 12. juna, možda čak i 14. juna jer moraju da vode računa i o terminu eventualne pete utakmice. Ovo sve pričamo uslovno, ukoliko Partizan izbaci Cedevita Olimpiju. U tom slučaju dolazimo do situacije da bi finale moglo da se igra do 27. juna, u slučaju da bude maksimalnih pet utakmica, a vrlo je moguć takav scenario - rekao je Grbović za Informer.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Direktor najveće košarkaške dvorane u Srbiji smatra da je ABA liga kao organizacija na jako niskom nivou.

- I Cedeviti i Partizanu verovatno odgovara ovakva situacija, da imaju više vremena za pripremu. Bitna je utakmica i za jedne i za druge, možda čak i Cedevita Olimpiji ovo najviše pogoduje, to kažem bez ikakve navijačke pozadine. A ABA liga kao organizacija, to je na najnižem mogućem nivou. Ne znam šta drugo da kažem. Počeće nam košarkaška liga Srbije naredne sezone. To će biti presedan - istakao je Grbović.

Naredne sezone i Crvena zvezda i Partizan će igrati mečeve Evrolige u Areni, ali ne i utakmice ABA lige.

Partizan - Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezdafoto: Starsport

- Ljudi moji, pa finale NBA lige se igra na svaka dva ili tri dana. Za razliku od ABA lige, Evroliga je ozbiljno takmičenje. Mi im dostavimo naš kalendar, a oni za sedam dana naprave raspored prema tome, pa pošalju naše timove na gostovanja kad su dupla kola da bi se sve uklopilo i da bi se smanjili troškovi. Partizan i Zvezda će naredne godine igrati mečeve Evrolige u Areni, ako budu dobili vajld kard ili kroz ABA ligu. Imali smo već takvu situaciju, Partizan je igrao Evrokup, a Zvezda Evroligu. Sve to Evroliga lepo organizuje. Međutim, neće moći da igraju utakmice ABA lige u Areni, to neće biti moguće. Ja bih voleo da je Arena okrenuta samo sportskim sadržajima, ali mi od toga ne živimno. Već od koncerata i drugih komercijalnih događaja i sadržaja - izjavio je Grbović.

Podsetimo, doigravanje ABA lige počelo je 28. aprila, a moglo bi da se završi tek krajem juna jer je mogući datum odigravanja pete i odlučujuće utakmice finala 27. jun.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.