MADRIĐANI IMAJU SEDAM ŽIVOTA: Real NADIGRAO Barselonu i otišao u finale Evrolige!
Nikolas Laprovitola u prodoru, Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Profimedia

SPEKTAKL

MADRIĐANI IMAJU SEDAM ŽIVOTA: Real NADIGRAO Barselonu i otišao u finale Evrolige!

Objavljeno: 22:47h
Završeno
21:51h

Košarkaši Real Madrida drugi su finalisti F4 Evrolige u Kaunasu.

Madriđani su uspeli da savladaju ljutog rivala Barselonu rezultatom 78:66 i tako zakažu duel za Olimpijakosom, dok će Katalonci u meču za treće mesto igrati protiv Monaka.

Real je bolje otvorio meč, pre svega u odbrani, pa Barselona nije uspela da stigne do poena. Ipak, izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su krenuli da pogađaju trojke, pa su poveli 15:11. Uspeo je Real da se vrati i na kraju prvog dela bilo je 18:18.

Izabranici Ćusa Matea su baš kao i protiv Partizana početkom druge četvrtine stali u zonu, ali je to dalo rezultata samo na kratko, pošto je Barsu krenuo šut za tri poena, te su imali i maksimalnih +9.

Ipak, uspeo je Serhio Ljulj da pogodi trojku, pa je posle 20 minuta igre katalonski tim vodio 42:36.

Mario Hezonja je trojkom otvorio treći period, ali Barsa pravi seriju od 5:0 i odvaja se na 47:39. Ipak, posle toga košarkaši Šarunasa Jasikevičijusa potpuno su stali u napadu, nekoliko minuta nisu stigli do koša, pa je Real izjednačio na 47:47.

Ukrao je potom loptu Hezonja, a Džanan Musa zakucao za prvo vođstvo Madriđana posle dugo vremena. Nastavio je Real sa dominacijom, pa je poveo sa velikih 54:47, a onda je Jan Veseli uspeo da prekine seriju rivala. 

Uspela je Barselona trojkom Laprovitole da smanji na 58:55 pred poslednjih deset minuta.

Loše su oba tima otvorila četvrti period, a onda je Laprovitola novom trojkom poravnao na 58:58. Usledio je ogroman broj promašaja na obe strane, a onda je posle nesportske Laprovitole Ćaćo Rodrigez vezao četiri poena, a potom još pet poena, pa je kao protiv Partizana odlepio svoj tim na 67:60. Razbudio se potom i Tavareš, Barselona je promašivala trojke i nije uspela da se vrati u meč, pa je Real odneo pobedu i otišao u novo finale, gde će se boriti za 11. titulu šampiona Evrope.

Najbolji igrač meča bio je upravo Tavareš sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 15 skokova (indeks korisnosti od 38), Mario Hezonja dodao je 14, Serhio Rodrigez 12, a Najdžel Vilijams-Gos deset koševa.

U Barseloni najefikasniji je bio Aleks Abrinas sa 16, Nikolas Laprovitola je ubacio 12, a Kajl Kjurik 11. Nikola Kalinić ubacio je šest poena, u prvoj četvrtini sve, dok je podbacio Nikola Mirotić koji je meč završio samo sa tri poena, a sve je postigao u poslednjih deset minuta.

Izmena: 22:47h
21:44h

10. minut - Prvi poeni Mirotića iz igre. Tavareš fauliran, precizan jednom s penala. Barselona je promašila nekoliko napada u jednom, sada Real ima bacanja nova, tačnije Tavareš. Pogodio je momak sa Zelenortskih Ostrva ovog puta jedan penal. Ljulj sada ubacuje oba penala. Trojka Abrinesa. Hezonja postiže trojku za finale i velikih +10. Pobeda Real Madrida rezultatom 78:66.

21:39h

7. minut - Trojka Rodrigeza, vezao je devet poena i podsetio na meč protiv Partizana u majstorici. Mirotić tek sada stiže do prvog poena, pogodio je jedan penal. Uspeo je Real potom da se odbrani posle skoka u napadu Šanlija. Nekoliko loših napada. Tavareš ostaje sam i zakucava. 61:69.

21:34h

5. minut - Nastavljaju sa lošim napadima i jedni i drugi. Nesportski faul Laprovitole, Rodrigez pogađa oba penala. Poentira potom i za dva poena Rodrigez. Abrines postiže dva penala. Ćaćo vezuje i šesti poen. 60:64.

21:30h

3. minut - Mirotić je sjajno pronašao Laprovitolu, koji pogađa trojku. Nekoliko loših poseda oba tima. 58:58.

21:29h

1. minut - Poslednji period počeo je promašajem Tavareša. Dve trojke promašila je Barselona. 55:58. 

21:21h

10. minut - Musa fauliran, pogađa oba penala. Barsa ništa ne može da pogodi, a onda trojka Gosa za +7 Reala. Veseli konačno postiže poene za Blaugranu. Trojka Kjurika. Novi poeni Gosa. Musa ispravlja svoj promašaj. Trojka Laprovitole. Musa ne pogađa, Real posle 30 minuta vodi rezultatom 58:55.

Džanan Musa
Džanan Musafoto: Rokas Lukosevicius / imago sportfotodienst / Profimedia
21:16h

7. minut - Tavareš nezaustavljiv, potpuni egal. Loš napad Barse, kucanje Muse i tajm-aut Jasikevičijusa. Barsa nikako ne može do koša u poslednjim minutima. 47:49.

21:08h

5. minut - Hanga neprecizan. Laprovitola ne pogađa trojku sada. Gos ne pogađa, ali Tavareš hvata loptu i poentira uz prekršaj Šanlija Šertača. Hvata Hezonja loptu posle promašaja Tavareša sa penala, a Šanli pravi novi faul. Hrvat pogađa oba penala. Siledžijstvu košarkaša Reala nema kraja, Hanga je rvačim zahvatom oborio Jana Veselog i zaradio nesportski faul. Čeh promašuje oba penala. Novi penali za Tavareša, pogađa 2/2. 47:45

21:05h

3. minut - Serija loših napada oba tima. Konačno poeni, Abrines poentira posle skoka u napadu. Novi loši napadi Reala. Laprovitola je ostao sam i pogodio trojku. 47:39.

21:05h

1. minut - Drugo poluvreme krenulo je trojkom Reala. 42:39.

20:41h

10. minut - Zakucavanje Hezonje u kontra napadu, tajm-aut Šaras Jasikevičijus.Trojku uz faul pogađa Nikolas Laprovitola, ali ne ubacuje dodatni penal. Loš napad Reala potom. Greši i Veseli. Novi poeni Rendolfa. Lepo se snalazi i poentira Satoranski. Veseli ispravlja svoj promašaj i pogađa, novi tajm-aut Ćusa Matea. Rendolf poentira, a potom magija Satoranskog. Serhio Ljulj u svom stilu pogađa trojku, a onda Barsa pogađa sa pola terena, ali je vreme isteklo. Barselona posle 20 minuta vodi 42:36.

20:37h

7. minut - Kjusik se zapalio, sada pogađa i sa poludistance. Mario Hezonja uzvraća, prvi poeni za Hrvata. 33:27.

Valter Tavareš udvojen
Valter Tavareš udvojenfoto: EPA/TOMS KALNINS
Izmena: 21:04h
20:31h

5. minut - Trojka Kajla Kjurika. Nezaustavljiv je Jokubaitis, šesti poen, tajm-aut Ćus Mateo. Serhio Rodrigez trojkom prekida seriju Barse. Kjurik ekspresno uzvraća. 30:25.

20:29h

3. minutBarselona konačno postiže prvu dvojku na meču, Jokubaitis je bio precizan. Posle nekoliko loših napada oba tima, novi poeni Jokubaitisa. Rudi je sjajno presekao napad Reala i poentirao. 22:22.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.