RAT ZBOG PARTIZANA: Direktor ABA lige ODGOVORIO Grboviću, nije mu ostao dužan!
Zoran Savić i Milija Vojinović, Foto: Starsport

VARNICE

RAT ZBOG PARTIZANA: Direktor ABA lige ODGOVORIO Grboviću, nije mu ostao dužan!

Sada mu je stigao odgovor od nekadašnjeg arbitra, a sada čelnika Regionalne lige

Objavljeno: 17:52h

Goran Grbović je izjavio da organizatori nisu dostavili rukovodstvu Štark arene raspored mečeva, a na to je imao spreman odgovor direktor ABA lige Milija Vojinović.

Direktor najveće beogradske hale je u ponedeljak izjavio da je ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima i da Partizan ukoliko to želi svoje mečeve može da igra i u Ljubljani i u Zagrebu.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Sada mu je stigao odgovor od nekadašnjeg arbitra, a sada čelnika Regionalne lige.

- Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa - istakao je Vojinović, a prenosi "Mozzartsport".

Finale ABA lige trebalo bi da počne prve nedelje juna.

- Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna - izjavio je Vojinović.

Osvrnuo se potom na pitanje dogovora kluba i dvorane oko termina održavanja utakmice.

- Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama - zaključio je on.

00:13

Grobari krenuli da navijaju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.