AMERIKANAC ZAPLAKAO ZBOG SRPSKOG TRENERA: Doživeo je TRAGEDIJU, nije morao da bude ovde! (VIDEO)
Aleksandar i Milka Džikić, Foto: Starsport

EMOTIVNO

AMERIKANAC ZAPLAKAO ZBOG SRPSKOG TRENERA: Doživeo je TRAGEDIJU, nije morao da bude ovde! (VIDEO)

Košarkaši Hapoela koje sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić poražen je u finalu FIBA Lige šampiona od nemačkog Bona rezultatom 77:70

Objavljeno: 09:56h

Američki košarkaš Zek Henkins bio je uplakan posle poraza svog Hapoela iz Jerusalima u finalu Lige šampiona, ali ne toliko što nije osvojio trofej, koliko zbog srpskog trenera.

Naime, Hapoel je sa 70:77 izgubio od nemačkog Bona, a i u velikom finalu izraelski tim je sa klupe predvodio Aleksandar Džikić, uprkos tome što ga je samo tri dana pre fajnal-fora pogodila vest o smrti majke Milke.

Aleksandar je odlučio da ostane maksimalni profesionalac i pomerio je sahranu kako bi ostao uz svoj tim na završnom turniru. Njegov gest je dirnuo igrače Hapoela koji su finale sa Bonom igrali upravo na Dan majki koji se u zapadnim državama obeležava 14. maja.

- Bilo je jako teško, oni su sjajan tim, mogu odlično da šutiraju i imaju sjajnog plejmejkera i njihove defanzivne karakteristike nismo uspeli da eksploatišemo na način na koji smo želeli i jednostavno se nismo dovoljno borili - rekao je Henkins.

On je meč završio sa 7 poena i 10 skokova... Na pitanje novinarke koliko je ponosan na tim i sve što su uradili, Zek je kroz suze jedva govorio:

- Vrlo sam ponosan, ovo su sjajni momci i sjajan je trener koji je bio uz nas kada nije morao da bude, nakon tragedije... Sjajan smo tim i uradili smo nešto što niko nije očekivao, veliki uspeh iako nismo uspeli da osvojimo. Hvala svim momcima na sezoni i svima želim srećan Dan majki - poručio je Henkins.

00:13

Grobari krenuli da navijaju

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.