GUDURIĆU UZALUD OSAM TROJKI: Olimpijakos drugi učesnik F4 u Kaunasu!
Marko Gudurić u prodoru, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

strašan meč

GUDURIĆU UZALUD OSAM TROJKI: Olimpijakos drugi učesnik F4 u Kaunasu!

U grotlu dvorane "Mira i prijateljstva" grčki tim je bio veoma čvrst u odbrani, dok je u napadu pronalazio šuteve i poene u pravim trenucima

Objavljeno: 23:09h

Košarkaši Olimpijakosa drugi su učesnik F4 Evrolige pošto su u majstorici četvrtfinalne serije savladali Fenerbahče rezultatom 84:72.

U grotlu dvorane "Mira i prijateljstva" grčki tim je bio veoma čvrst u odbrani, dok je u napadu pronalazio šuteve i poene u pravim trenucima.

Prednjačio je Kostas Slukas koji je praktično prelomio celu seriju, ne samo fenomenalnom partijom ove večeri, nego i trojkom za brejk u trećoj utakmici i koju da nije pogodio, verovatno bi Fenerbahče uveliko bio na završnom turniru.

Ovako, Olimpijakos je na krilima navijača slomio Fener, kao i dominacijom pod obručima jer su Fal i Blek u potpunosti nadigrali Motlija i Džekirija na visokim pozicijama.

Ključna je bila serija domaćeg tima 15:0 u drugoj četvrtini kojom je od 29:31 stigao do 44:31 i dvocifrene razlike na poluvremenu.

Marko Gudurić je bio najraspoloženiji u timu Fenera, ali nije mogao sam, a uz to je imao i verbalni okršaj sa Ajzeom Kenanom, te su obojica u jednoj situaciji dobili po tehničku grešku.

Na kraju je dobio i nesportski faul, pa je ranije završio meč, ali će ostati upamćeno da je ubacio osam trojki što je njegov rekord karijere u Evroligi.

Trojke je šutirao 8/12 i meč je završio sa čak 26 poena čime je bio najbolji pojedinac ovog susreta.

Do kraja su Grci u potpunosti iskontrolisali ritam utakmice, iskoristili sve propuste Fenerbahčea u odbrani i plasirali se na završni turnir u Kaunasu.

Kostas Slukas je meč završio sa 22 poena i šest asistencija, a Saša Vezenkov je ubacio 17 poena, iako je na poluvremenu imao samo dva.

Olimpijakos će u polufinalu igrati protiv pobednika majstorice između Monaka i Makabija koja se igra u Kneževini u sredu od 20.00.

00:13

Grobari krenuli da navijaju

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.