PEŠIĆ STREPI ZBOG ODGOVORA JEDNOG IGRAČA: Posle povrede Lučića njegovo "ne" bi bio košmar za Srbiju!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

veliki problem

PEŠIĆ STREPI ZBOG ODGOVORA JEDNOG IGRAČA: Posle povrede Lučića njegovo "ne" bi bio košmar za Srbiju!

Izazovan period pred reprezentacijom Srbije

Objavljeno: 11:48h

Selektor Srbije Svetislav Pešić je potvrdio najgore moguće vesti za naš nacionalni tim, a to je da će "orlovi" na predstojećem Mundobasketu biti oslabljeni neigranjem kapitena Vladimira Lučića.

Ovo automatski donosi velike probleme na toj poziciji jer ni dugogodišnji član reprezentacije, Nikola Kalinić, još uvek nije potvrdio da će biti na raspolaganju predstojećeg leta.

- Videćemo do leta šta će se sve dešavati. Iskreno, svaka sezona mi sve teže pada, sve više osećam i kolena i ahilove tetive i leđa. Videćemo, pričaću sa selektorom i sa porodicom, sa svima, naći ćemo najbolju odluku - rekao je Kalinić za Sportklub krajem marta.

Nikola Kalinić
Nikola Kalinićfoto: Starsport©

Pored bojazni da košarkaš Barselone neće zaigrati, ni Nemanja Bjelica nije uspeo da vrati formu do očekivanog nivoa.

Bili su oduševljeni srpski navijači kada je zabeležio prve minute ove sezone, ali značajnije uloge i doprinosa nije bilo.

Možda je vreme da Pešić osveži reprezentaciju i da priliku mlađim snagama koje nisu bile u prilici da se nađu u prvom timu.

Pre nešto više od dve sedmice generalni menadžer Oklahome Siti Tandera Sem Presti potvrdio je da Aleksej Pokuševski planira da leto posveti reprezentaciji. On prethodnih godina nije bio u mogućnosti da se odazove na poziv selektora zbog želje njegovog kluba da radi na daljem fizičkom i igračkom razvoju, potom i zbog povrede minulog leta.

Aleksej Pojuševski
Aleksej Pojuševskifoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Uz Pokuševskog, Pešić od mladih snaga na visokom krilu može da se okrene Boriši Simaniću koji je eksplodirao i u poslednje dve utakmice za Saragosu ubacio 20, odnosno 21 poen, ali tu je i Nikola Jović koji takođe ima problema s apovredom leđa.

Sve u svemu, sada se čeka potez Nikole Kalinića koji je već dokazao odanost reprezentaciji, a odluku će verovatno doneti posle Fajnal-fora na koji se Barselona prva plasirala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.