RAKOČEVIĆ: Nastavnici ne smeju da pogledaju decu, roditelji prete tužbama zbog loše ocene! KO ONDA OBRAZUJE DECU?
Igor Rakočević, Foto: Filip Plavčić

besan

RAKOČEVIĆ: Nastavnici ne smeju da pogledaju decu, roditelji prete tužbama zbog loše ocene! KO ONDA OBRAZUJE DECU?

Nastavnicima i službenim licima je potpuno oduzet autoritet zbog zapadnjačkih 'dečjih prava' - kaže bivši košarkaš

Objavljeno: 13:54h

Igor Rakočević, proslavljeni srpski košarkaš, poslednji je u nizu sportista koji su se oglasili povodom stravičnog masakra koji se u sredu ujutro dogovio u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Učenik sedmog razreda je očevim pištoljem usmrtio osmoro dece i čuvara škole, a cela nacija je i dalje u šoku, ali i traži odgovore i načine da se ova katastrofa ne ponovi.

Rakočević je kivan na savremeni stil života u kom su deca prepuštena sami sebi i previše zaštićena, na svoju štetu, ali i celog društva.

- Roditelji, posvetite se svojoj deci. Koliko god da vas moderni način života, medijski sadržaji i spoljni uticaji ometaju u tome, deci uzimajte telefone iz ruku, sklonite ih sa društvenih mreža, pričajte sa njima!

- Mobilni telefoni, bolesni medijski sadrzaji i društvene mreže, i vi koji vređate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju, i vi ste kao takvi ste deo ovog zla koje nas je snašlo.

- Mnoge stvari bi bile drugačije da ne živimo u ovom izrabljivačkom sistemu gde se roditelji vraćaju sa posla u šest popodne preumorni, istrošeni i onda provode samo par sati sa decom. Jurnjava za profitom nauštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje decu? Kakvim sadržajem? - upitao je bivši košarkaš Zvezde, pa dodao:

- Nastavnicima i službenim licima je potpuno oduzet autoritet zbog zapadnjačkih 'dečjih prava' (čitaj - iživljavaj se bez odgovornosti). Ne smeju popreko da ih pogledaju, kamoli da im uzmu mobilne telefone. A roditelji dolaze sa advokatima i prete tužbama ako dete dobije lošu ocenu! - poentirao je Rakočević i naišao na brojne poruke podrške od ljudi koji su saglasni sa njegovim stavom.

Bonus video:

00:41

Koreografija sa Obradovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.