JOKIĆ ZAVISI OD BOGDANA, CILJA OSVETU ZA 'METLU': Evo kada kreće serija Denvera i Finiksa u polufinalu Zapada!
Nikola Jokić i Devin Buker u klinču nakon pobede Finiksa 4-0 u seriji 2021., Foto: Profimedia

biće žestoko

JOKIĆ ZAVISI OD BOGDANA, CILJA OSVETU ZA 'METLU': Evo kada kreće serija Denvera i Finiksa u polufinalu Zapada!

Tim iz Arizone je 2021. otišao nadomak prve titule, a zanimljivo je da baš Sansi i Nagetsi imaju rekordnih 29 plej-of učešća među timovima bez NBA prstena

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Nikola Jokić je sa Denverom preskočio prvu prepreku u NBA plej-ofu. Eliminisali su Minesotu sa 4-1 u pobedama, a sada, logično, sledi veći izazov.

U pitanju je ekipa Finiksa koja je takođe sa 4-1 izbacila Los Anđeles Kliperse, koji su doduše opet bili oslabljeni jer im nije igrao Pol Džordž, a od trećeg meča serije ni Kavaj Lenard.

Sansi su viđeni kao jedni od mnogobrojnih favorita za titulu nakon što su u februaru u trejdu sa Bruklinom doveli Kevina Durenta, ali su se pritom odrekli "Blizanaca" Mikela Bridžisa i Kemerona Džonsona, pa im defanziva ispašta. Tu prvenstveno mislimo na neumornog Bridžisa koji je jedan od najboljih defanzivaca lige, ali i odličan strelac.

Tori Krejg, Kris Pol, Terens Ros, Diandre Ejton, Devin Buker, Kevin Durent
foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Ipak, Durent je Durent i sve bolje funkcioniše u timu sa Krisom Polom, Devinom Bukerom i Diandreom Ejtonom, dok je svoje mesto u novoj startnoj petorci našao i u plej-ofu odlično koristio Tori Krejg.

I pored dolaska Durenta, Devin Buker je ostao prva zvezda "Sunaca", a pokazuje i da je igrač za velike utakmice. Iako je godinama potcenjen, i tek je prošle sezone prvi put bio na Ol-staru, a retko se pominjao i u priči o MVP-ju lige, kapiten Finiksa je u seriji sa Klipersima dodatno podigao svoju igru i beležio u proseku 37,2 poena!

U poslednjoj utakmici odigranoj jutros, dao je ukupno 47 poena, od čega 25 od ukupno 50 Sansa u trećoj četvrtini.

Devin Buker
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Videćemo kako će to sve izgledati u duelima sa Denverom koji je sigurno vrlo motivisan da se osveti za "čišćenje" 0-4 od Finiksa takođe u polufinalu Zapada, 2021. godine.

Tim iz Arizone je tada bio nadomak prve titule, a zanimljivo je da baš Finiks i Denver imaju rekordnih 29 plej-of učešća među timovima bez NBA prstena.

Sansi doduše imaju dva trofeja šampiona konferencije, dok Nagetsi predvođeni Jokićem imaju upravo to kao prvi istorijski cilj. Sa raspucanim i ovoga puta zdravim Džamalom Marejem, ali i Majklom Porterom, Aronom Gordonom, Kentavijusom Koldvel-Popom i Brusom Braunom pre svih, tim Majka Melouna definitivno može mnogo.

Majkl Porter, Nikola Jokić, Džamal Marej, Denver Nagets, Majkl Porter junior, Majkl Porter Džunior
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pravi ispit je pred njima, a imaju prednost domaćeg terena. Prvi meč u "Bol areni" u Denveru na programu je u noći subota na nedelju, ali tačan termin zavisi od para Boston - Atlanta.

Naime, ako ekipa Bogdana Bogdanovića u petak ujutro izbori majstoricu protiv Seltiksa, Denver i Finiks će svoju prvu utakmciu početi u nedelju u 1.00 po srednjeovropskom vremenu.

A ako Boston ipak završi posao u šest mečeva, Nagetsi i Sansi će igrati ranije, u 23.30 u subotu uveče.

Drugi meč se igra u noći ponedeljak na utorak, a treći, u Finiksu, u ranim subotnjim časovima, 6. maja.

Bonus video:

00:32

Koreografija navijača Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.