STRAŠNI JOKIĆ IZJEDNAČIO PLEJ-OF REKORD: Nikola brojao do 43, Minesota izbegla "metlu" u produžetku! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

kraljevska partija

STRAŠNI JOKIĆ IZJEDNAČIO PLEJ-OF REKORD: Nikola brojao do 43, Minesota izbegla "metlu" u produžetku! (VIDEO)

Timbervuvlsi su slavili sa 114:108, a izgledalo je da će mnogo komotnije stići do trijumfa

Objavljeno: 07:45h

Nikola Jokić je briljirao u četvrtoj utakmici plej-of serije svog Denvera i Minesote koja je posle produžetka u svom "Target centru" u Mineapolisu izbegla "metlu" i smanjila na 1-3 u pobedama.

Timbervuvlsi su slavili sa 114:108, a izgledalo je da će mnogo komotnije stići do trijumfa jer su imali vođstvo 96:84 na manje od tri minuta do kraja četvrte četvrtine.

Onda su Nagetsi jakom odbranom i serijom poena Jokića i Majkla Portera stigli do 96:96, a mogli su i do vođstva na 12 sekundi do kraja, ali je "Džoker" pogodio samo drugo od dva slobodna bacanja. Svih pet akcija za poene Denvera u toj završnici je išlo preko srpskog centra - dva koša, dve asistencije i slobodna bacanja.

Ipak su se "Grumenja" odbranila u poslednjem napadu "Vukova" i izborila dodatnih pet minuta igre, ali su u njima poklekla.

Jokić je izjednačio svoj rekord u plej-ofu sa 43 poena koja je postigao pre skoro tačno četiri godine, 25. aprila 2019. protiv San Antonija, kada je Denver takođe poražen (103:120).

Šutirao je Jokić 15/26 iz igre (od toga 5/8 trojke), imao je i 11 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene i 4 izgubljene lopte za 39 minuta u igri.

Džamal Marej ga je najbolje pratio sa 19 postignutih poena, ali uz nešto lošiji procenat šuta (38.1%), a Porter je ubacio 15.

Entoni Edvards je opet bio najbolji kod Vulvsa sa 34 poena. Majk Konli je ubacio 19 a Karl-Entoni Tauns je imao dabl-dabl (17 poena, 11 uhvaćenih lopti), kao i Rudi Gober (14 poena, 15 skokova).

Serija se sada vraća u Kolorado gde će Denver imati novu meč loptu pred svojim navijačima u sredu u 3 ujutro po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

00:06

Nikola Jokić bos napustio rođendan Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.