AMERIKANCI OTPISALI JOKIĆA: "Njega uopšte nije briga, sam je sebe koštao MVP titule!"
Nikola Jokić, Foto: Profimedia

NEDELJAMA TRAJE DISKUSIJA

AMERIKANCI OTPISALI JOKIĆA: "Njega uopšte nije briga, sam je sebe koštao MVP titule!"

Istakli su dominaciju srpskog košarkaša tokom zime, ali ipak veruju da je Embid prvi favorit

Objavljeno: 09:52h

Američki novinari Bil Simons i Rajen Rusilo smatraju da je Džoel Embid očigledan izbor za MVP-ja NBA lige ove sezone.

Već nedeljama traje diskusija da li će MVP biti Nikola Jokić, treći put u nizu ili Embid prvi, povremeno se pomene i Janis Adetokumbo, ali je sve izvesnije da će priznanje pripasti Kameruncu.

- Neko vreme sam mislio da će to biti Janis jer je i dalje najbolji igrač, Baksi su prvi nosilac iako Kris Midlton nije igrao 33 utakmice ove sezone. Ali kada sam prošao kroz sve opet, bez obzira na statistiku, Embid je izbor - rekao je Rusilo. - I ja ga imam (Embida). I mislim da je pravi izbor. Jedino što me nervira su gluposti koje su pravili u Filadelfiji u poslednja dva meseca. Trebalo je biti zabavnije, a ne da ljudi misle da ako im se ne sviđa tvoj izbor da mrziš njihov tim ili igrača. A Embid je bio bolji igrač ove godine nego prošle. Ofanzivno mislim da je bio jedan od najboljih centara košgetera u istoriji. Ovo je bila istorijska sezona, a nije bila fizička nadmoć nad protivnicima kao kod Šeka (O'Nila). Ovo je bilo vrlo kreativo, kako je naučio da se snalazi u zoni oko slobodnih bacanja - dodao je Simons.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: Profimedia

Novinari su istakli Jokićevu dominaciju tokom zime, ali ipak veruju da je Embid pravi izbor za MVP-ja, umnogome jer smatraju i da je gledajući igre svih kandidata u poslednjih pet godina, zaslužio da dobio jedno priznanje.

- Mrzim da pominjem prethodne godine u MVP trci, ali reći da je Jokić sto odsto opet MVP je teško. Triput uzastopno je svetinja. Moram stvarno da osetim da je on 100 odsto MVP. A posebno što nisam primetio da Jokića i Denver to zanima, što je OK, ali su učinili odluku lakšom - rekao je Simons. - Jokić i Denver su sami sebe koštali ovoga. Svaka čast što ih je briga, ali u jednom trenutku su imali 48-19, a poslednjih 17 utakmica su završili sa 7-10, dok je Jokić propustio nekoliko utakmica. Šepajući su ušli u plej-of. Pre neko veče Jokić je imao tri šuta. Mogao je da ima tripl-dabl sezonu, ali ni to ga nije zanimalo - smatra Rusilo.

Obojica ističu koliko je bilo teško ove sezone izabrati igrača koji je bio daleko bolji od drugih, ali se slažu da je Embid generalno bio najbolji, umnogome i zbog toga što je defanzivno bio znatno istaknutiji od Jokića.

- Ja ignorišem istorijski faktor, ali kunem se da je to teško za hiljadu glasača. Ali verujem da bi Janis osvojio prošle godine da ranije nije osvajao. Ja sam ga prošle godine glasao kao drugog i nisam imao problema s tim.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.