"ZVIŽDE MI NBA NAVIJAČI? PA ŠTA? Igrao sam u Beogradu, tamo bude pravi KRŠ i LOM!"
Goran Dragić (drugi zdesna) sa Vučevićem, Jokićem i Čančarom, Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

ne zasmejavajte me

"ZVIŽDE MI NBA NAVIJAČI? PA ŠTA? Igrao sam u Beogradu, tamo bude pravi KRŠ i LOM!"

Goran je uz uporedio i snagu timova NBA i Evrolige

Objavljeno: 08:57h

Goran Dragić (36) iza sebe ima odličnu NBA karijeru, tokom prethodnih 15 godina bio je deo jakih ekipa, ali nikad nije uspeo da osvoji prsten. Najbliži je bio sa Majamijem 2020. ali se povredio u prvoj utakmici velikog finala koje su izgubili 2-4 od Lejkersa.

Krenuo je Slovenac na još jedan, vrlo realan napad na titulu kada je kao slobodan agent 4. marta potpisao za najbolji tim ligaškog dela, Milvoki Bakse. Pre toga je od leta nakratko bio član Toronta, Bruklina i Čikaga. U Kanadi ne vole da ga vide jer je nedugo pre rastanka sa Reptorsima izjavio da "ima veće ambicije od Toronta".

Pošto je Dragić ostajao na Istoku, često je gostovao ovom timu i navijači Toronta su mu redovno glasno zviždali, a i on bi njih ućutkivao kada bi postigao koš, prstom preko usta. Novinar Mundo Deportiva Toni Kanjameras ga je pitao da li mu smeta takav prijem, a Goran se nasmejao pa odgovorio:

- Nije me briga. Svi kažu da mi zvižde kad igram. Pa šta? Igrao sam u Beogradu, gde je pravi krš i lom. Nije to ništa, za mene je to normalna situacija... Ne znam zašto se svi pitaju šta se dešava.

Zatražio je Kanjameras onda da Dragić zamisli da se u budućnosti usred sezone održi turnir na kom bi učestvovali NBA i timovi Evrolige i pitao da li bi Evropljani imali šanse?

- Ovde je košarka drugačija, igra se više minuta. Ne znam... po kojim pravilima igramo, po pravilima NBA ili po pravilima Evrolige?

Goran Dragić
foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Pretpostavimo da se takmičite sa onima iz Evrolige. Naročito sa drugačijim pravilom kao što je pravilo 3 sekunde, da li bi bilo teže za NBA timove?

- Mislim da ne bi. Mora se uzeti u obzir da evroligaški timovi nisu navikli da igraju ovako visokim tempom. Definitivno vrhunski timovi poput Barse, Real Madrida, Efesa... mogu da se takmiče, ali ne znam na koji način bi to mogli da postignu, teško je reći. Ali smešno je, voleo bih da vidim, bilo bi dobro za košarku. NBA ima brutalan raspored i ne znam kako to mogu da urade. Išli smo da igramo u Parizu (Buls-Pistons u januaru) i bilo je teško.

Pitao je novinar Dragića šta očekuje od slovenije na Svetskom prvenstvu koje se održava ovog leta.

- To je drugo takmičenje u odnosu na ranije, jer postoje ekipe protiv kojih niste igrali, poput Afrikanaca i Azijata, i zato je drugačije. Ali onda je opet isto, imate Sjedinjene Države, Australiju i ostale Evropljane. Mnogo je teško, videćemo, ne znam još da li idem. Videćemo šta će biti s vremenom.

Bonus video:

00:27

Grobari prekinuli utakmicu Čukarički - Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.