NE ZOVU GA DŽABE 'IRON MAN': NBA Sezona ima 82 runde, on odigrao 83 meča! Nije propustio utakmicu više od 5 godina
Mikel Bridžis, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

gvozdeni

NE ZOVU GA DŽABE 'IRON MAN': NBA Sezona ima 82 runde, on odigrao 83 meča! Nije propustio utakmicu više od 5 godina

A na svakoj igra više minuta od bilo kog saigrača

Objavljeno: 08:24h

Delovalo je nestvarno kada je Finiks pristao da se odrekne i Mikela Bridžisa i Kemerona Džonsona (popularne "Blizance") da bi u trejdu sa Bruklinom dobio Kevina Durenta, ali očigledno su bili spremni na velike žrtve kako bi se dočepali jednog od najboljih šutera u istoriji lige.

Posebno to važi za Bridžisa koji je prošle sezone proglašen za drugog najboljeg defanzivca NBA lige, a ove je eksplodirao i napadački otkako je morao da postane lider u odsustvu povređenih Devina Bukera i Krisa Pola.

Čim je stigao među Netse, nastavio je gde je stao. Odmah je postao najbolji strelac ekipe i redovno upisuje preko 25 poena, a dostigao je i rekord karijere sa 45 poena u pobedi nad Majamijem.

Mikel Bridžis, Majkel Bridžis, Finiks Sans
foto: Profimedia

Ali ono što najviše izdvaja Mikela Bridžisa je njegova neverovatna fizička izdržljivost - iako na svakom meču igra veliki broj minuta, često preko 40, on u proteklih više od pet sezona nije propustio nijednu od 392 NBA utakmice svojih timova što je apsolutni rekord!

A sinoć je "Iron Man" ("Gvozdeni čovek") postavio još jedan u meču sa Filadelfijom. Iako ligaški deo sezone ima 82 runde, Bridžis je odigrao 83! Kako je to uspeo?

Naime, Mikel je pre trejda za Sanse odigrao 56 utakmica, a posle dolaska u Netse još 27. Da li spreman za plej-of? Ne sumnjamo. Bruklin će tu igrati baš protv Seventisiksersa.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:09

Finale košarkašica

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.