ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA U ČAČKU: Crveno-beli posle drame srušili Borac!
Fakundo Kampaco u akciji u Čačku, Foto: FOTO: Borac/Duško Radišić

PRŠTALO NA SVE STRANE

ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA U ČAČKU: Crveno-beli posle drame srušili Borac!

Sjajna košarkaška predstava u gradu kraj Morave

Objavljeno: 21:50h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku rezultatom 87:82 u okviru 25. kola ABA lige.

Crveno-beli su ovim trijumfom ostali u trci sa Partizanom za osvajanje prvog mesta na kraju regularnog dela takmičenja, dok su Čačani sebe doveli u nezavidnu situaciju i mogli bi da ispadnu iz lige.

Branilac trofeja se žestoko namučio da stigne do trijumfa u Čačku, što se možda i nije očekivalo imajući u vidu formu u kojoj se nalaze crveno-beli.

Meč je krenuo veoma lošom igrom oba tima, pa smo prve poene videli tek u drugom minutu kada je pogodio Ognjen Kuzmić.

Zvezda je konstantno vodila u prvom periodu, a u sedmom minutu na krilima Luke Mitrovića stiže do maksimalnih +8, 19:11. Ipak, Borac do kraja uvodnih deset minuta uspeva da smanji na 19:17 serijom 6:0, zahvaljujući Savi Lešiću.

Luka Vildosa i Nemanja Nedović imali su dobre sekvence na startu drugog perioda, pa je Zvezda čuvala svoju prednost. Ponovo je domaćin sa nekoliko poena u nizu uspeo da izjednači, posle trojke Alekse Novakovića na semaforu je bilo 28:28.

Potom su Đorđe Gagić i Diante Boldvin doneli vođstvo Borcu od 32:29, pa je Duško Ivanović reagovao tajm-autom.

Sada je Zvezda bila ta koja je napravila veliku seriju i to od 8:0, pa je ubrzo vratila kontrolu meča u svoje ruke. Kampaco i Filip Petrušev su u završnici prvog poluvremena doneli crveno-belima prednost od 32:24, a sa tim rezultatom otišlo se i na veliki odmor.

Džon Holand je zaigrao na startu trećeg perioda i odmah pogodio trojku za maksimalnih 45:36. Fakundo Kampaco je potom promašio četiri uzastopna slobodna bacanja, ali je Zvezda i pored toga posle trojke Ognjena Dobrića stigla do velikih 60:46.

Zvezda je na početku četvrte četvrtine održavala prednost, a onda se trojkom Vildose odlepila na 71:54. Ipak, Čačani nisu teli da se predaju, te se serijom od 6:0 vraćaju u meč.

Ubrzo nakon toga tehničku je dobio trener domaćih Dejan Džoli Mijatović, ali to nije poremetilo njegovu ekipu koja je nastavila sa dobrom igrom. Borac je nakon polaganja Hantera Hejla prišao Zvezdi na 72:64. Uspeo je Mitrović na kratko da prekine nalet domaćih, ali je Hejl u tim trenucima bio nezaustavljiv pa je nedugo posle trojkom približio svoj tim na 76:71.

Kampaco je imao priliku da sa tri slobodna bacanja reši pitanje pobednika, ali je pogodio samo jednu, a onda je Hejl novim poenima smanjio na 81:77. Uspeo je u narednom napadu trojku da pogodi i Novaković, pa je bilo 83:80.

Odbranio se Borac, a onda je imao napad za izjednačenje, ali je Hejl izblokiran u odsudnom trenutku, uz veliko negodovanje domaće klupe, koja je smatrala da je bila tzv. silazna putanja.

Kampaco je potom uspeo da pogodi oba bacanja i reši pitanje pobednika.

Crveno-bele je na ovom meču predvodio Fakundo Kampaco sa 20 poena, Mitrović i Petrušev su imali po 14 poena.

Sa druge strane Borac je vodio Hanter Hejl sa 28 poena, Aleksa Novaković je sakupio 15 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.