HUMANA AKCIJA BIVŠE SRPSKE KOŠARKAŠICE: Na prodaju potpisani dresovi Jokića i Adetokumba! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: EPA/Jim Lo Scalzo

STIŽE POMOĆ UGROŽENIMA

HUMANA AKCIJA BIVŠE SRPSKE KOŠARKAŠICE: Na prodaju potpisani dresovi Jokića i Adetokumba! (VIDEO)

Jelena Todorović ističe da će prikupljeni novac distribuirati preko prijatelja koji žive u Turskoj

Objavljeno: 18:52h

Jelena Todorović, bivša srpska košarkašica, koja sada gradi trenersku karijeru odlučila je da pokrene akciju prikupljanja sredstava pogođenima u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Razoran zemljotres koji je pogodio ove dve države i dalje odnosi žrtve i pravi štetu, od istog je do sada stradalo 36 hiljada ljudi, dok su desetine hiljada povređene. Spasioci se već osmi dan bore za svaki život ispod ruševina, a pomoć pristiže iz čitavog sveta. Usled prizora iz ove dve zemlje koji nisu ni izbliza lepi i prijatni, Jelena je odlučila da pokrene akciju doniranja, u koju su uključeni dresovi Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, evropskih igača koji su pokupili poslednje četiri MVP nagrade NBA lige, po dve obojica. Devojka koja trenerski zanat između ostalog uči i od Dimitrisa Itudisa, jednog od najboljih evropskih trenera današnjice, ističe da će pomoć distribuirati preko prijatelja koji žive u Turskoj.

- Imam puno prijatelja iz Turske i volim ih mnogo kao i sve ljude i nešto najgore je kada stradaju nedužni ljudi i životinje, materijalne stvari su naspram toga ništa. Na kraju krajeva, to su obični dresovi i ako je moguće da se tako prikupe sredstva koja bi značila tim ljudima biće mi drago. Pomislila sam kako bih se osećala da se to dogoilo mojim najbližima. Želim sve najbolje tim ljudima i da se što brže oporave - rekla je Jelena za Sportal i dodala: - Nadam se da će se pozabaviti i životinjama, pošto kada god se nešto loše dogodi tu su prvi psi da pomognu ljudima, nadam se da ćemo sada i mi njima pomoći. I tamo, ali i svim delovima sveta, jer stvarno zaslužuju.

U Turskoj su prekinuta sportska takmičenja, dok su utakmice koje je trebalo da njihovi timovi igraju u evrokupovima odložene dok se situacija ne smiri. U Tursku je stigla pomoć više od stotinu država, a ambasada u Beogradu je saopštila da su im potrebni šatori, ćebad, grejalice, agregati. Otvoren je i broj telefona na koji građani slanjem SMS poruke mogu donirati novac koji će biti iskorišćen za saniranje posledica zemljotresa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.