"IZUZETNA SARADNJA SA SELEKTOROM PEŠIĆEM, NIJE LAKA ODLUKA KO NEĆE IGRATI KUP"! Željko Obradović otvoreno o svemu
Željko Obradović, Foto: Starsport©

"Pričaćemo i videćemo"

"IZUZETNA SARADNJA SA SELEKTOROM PEŠIĆEM, NIJE LAKA ODLUKA KO NEĆE IGRATI KUP"! Željko Obradović otvoreno o svemu

Moramo da sačekamo ponedeljak, da uzmemo sve faktore u obzir. Biće vremena za sve, ko god da bude van tima, rekao je trener Partizana

Objavljeno:

Košarkaši Partizana razbili su Borac iz Čačka u hali "Aleksandar Nikolić", a trener domaćina Željko Obradović govorio je o brojnim temama.

Prvo je bilo reči o Kupu Radivoja Koraća pošto samo četiri stranca imaju pravo da igraju, a crno-beli ih imaju dva viška.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Kapiten Kevin Panter ima srpski pasoš, a stranci su Zek Ledej, Jam Madar, Joanis Papapetru, Džejms Naneli, Dante Egzum i Matijas Lesor.

- Moramo da sačekamo ponedeljak, da uzmemo sve faktore u obzir. Nije laka odluka kada nekog moraš da skloniš iz tima. Na sreću imamo dva takmičenja koja su nam jako važna. Biće vremena za sve, ko god da bude van tima - rekao je Obradović.

Joanis Papapetru
Joanis Papapetrufoto: Starsport©

Selektor Svetislav Pešić nada se da će imati dostupne košarkaše večitih rivala pred poslednje dve utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Mi smo uvek sa ljudima iz Saveza, pogotovo selektorom Pešićem, imali izuzetnu saradnju. Nema razloga da tako ne bude i sada. Pričaćemo i videćemo šta je to šta smo mi u mogućnosti da pomognemo i šta oni traže od nas. Donećemo odluke na vreme - istakao je Željko.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

O utakmici...

- Dobra priprema utakmice, napadački dobro i odbrambeno. Motivacija dobra. Borac ima strukturu napada koja je zanimljiva, zbog igre u reketu i Gagića koji je sposoban da čita igru i podeli dobra dodavanja. Tu smo imali najviše problema. Izuzev toga, dobro smo parirali odbranom. Svojim prijateljima iz Čačka i kluba u kojem sam ponikao želim sve najbolje u nastavku sezone - poručio je trener Partizana.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

"Parni valjak" je imao puno zdravstvenih problema pred meč sa Bajernom u Minhenom, a nastavilo se i sa Borcem.

- Ledej, Smailagić i Trifunović su uradili poslednji trening pred utakmicu sa Bajernom 15 minuta i onda su otišli u hotel. Papapetru nije ni bio sa nama. On se oporavio i igrao, ali vidi se da nije na 100 odsto, to sve ostavlja posledice na organizam. Trifunović je pokazao prvo znake da mu nije dobro, posle se osećao bolje. Probao sam opet sa dosta izmena da izrotiram sve igrače, najveću minutažu imao je Tristan. Što se Ledeja tiče, rekao sam mu da ide kući i da ne dolazi na utakmicu, jer je bio baš loše. Svi momci su hrabro želeli da pomognu protiv Bajerna i dali su izuzetan primer. Zato smo hteli da ga rasteretimo za ovaj meč. Danas su stvari već bolje. Sačekaćemo ponedeljak, da vidimo kako će da bude, ali nećemo nikog da forsiramo - jasan je Željko.

Željko Obradović i Alen Smailagić
Željko Obradović i Alen Smailagićfoto: Starsport©

Za kraj, o emociji koja se budi kod trofejnog stratega kada je na drugoj strani terena njegov Borac...

- Uvek je posebna utakmica za mene, tamo imam mnogo prijatelja, to je klub iz mog grada, svaki put kada imam vremena da vidim svoje društvo iz Čačka, iskoristim to. Nažalost, u sistemu kakav su Evroliga i ABA liga, nema mnogo vremena - zaključio je Obradović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.