KATASTROFA ZA CRVENU ZVEZDU: Evroliga kaznila crveno-bele, evo do kada ne mogu da registruju Kampaca!
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

šok!

KATASTROFA ZA CRVENU ZVEZDU: Evroliga kaznila crveno-bele, evo do kada ne mogu da registruju Kampaca!

Stižu loše vesti iz Evrolige

Objavljeno: 13:32h

Crvena zvezda nije mogla da registruje Fakunda Kampaca u Evroligi zbog privremene zabrane, a sada stižu nove informacije i nimalo nisu dobre za crveno-bele.

Sada je stiglo i rešenje iz elitnog takmičenja, koje nalaže da je srpski i regionalni šampion kažnjen zabranom registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara tekuće godine, kao i globom od 25.000 evra, piše Mozzartsport.

Kako se navodi, Zvezda je kažnjena zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer pleju. Slučaj je 1. decembra 2022. godine prosleđen Finansijskom panelu, nezavisnoj komisiji koja se bavi revizijom rada klubova u skladu sa pravilima. Otvoren je postupak, podignuta privremena zabrana registrovanja novih trenera i igrača.

Košarkaš Crvene zvezde
Košarkaš Crvene zvezdefoto: Starsport©

Sankcije su izdate u odnosu na težinu napravljenih prekršaja, koji uključuju određena dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji, navodi se u saopštenju Evrolige.

U ozbir su navodno uzeti i prethodni slučajevi, s ozbirom da je klub bio kažnjavan još dva puta u prethodnim godinama. Iz elitnog takmičenja takođe upozoravaju da će dodatna kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i ferj pleju dovesti do novih kazni, pa i do brisanja pobeda.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.