JOKIĆ KAO PLEJ, DENVER IZBIO NA VRH ZAPADA: Nikola dirigovao orkestrom Nagetsa, izjednačio 2 rekorda! (VIDEO)
Gde će lopta: Nikola Jokić i Nikola Vučević, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

može i tako

JOKIĆ KAO PLEJ, DENVER IZBIO NA VRH ZAPADA: Nikola dirigovao orkestrom Nagetsa, izjednačio 2 rekorda! (VIDEO)

Jokićev uticaj na igru Denvera ogleda se i u činjenici da je imao najveći indeks korisnosti od svih aktera na utakmici

Objavljeno: 07:29h

Petu pobedu zaredom zabeležili su košarkaši Denvera, jednu od lakših ove sezone, protiv Čikaga u gostima 126:103, i tako izbili na čelo Zapadne konferencije koje dele sa Portlandom (skor 9-4).

Treneru Majku Melounu ovakav nedorastao izazov sa druge strane bio i prilika da dozira minutažu najjačih aduta. Pre svih Nikoli Jokiću, koji je na terenu proveo 28 minuta, poslednju deonicu čitavu je presedeo, a za vreme koliko je igrao postarao se da saigrače "hrani" loptama.

Jokić je meč završio sa 8 poena, bio je bez promašaja iz igre, 6 skokova i 14 asistencija, izjednačivši svoj ovosezonski rekord kada su u pitanja produktivna dodavanja.

Ali, istovremeno izjednačivši rekord karijere po broju asistencija za jedno poluvreme jer je samo u prvom imao čak 12!

Jokićev uticaj na igru Denvera ogleda se i u činjenici da je imao najveći +/- indeks od svih aktera na utakmici, čak 29.

Denver je u Majklu Porteru Džunioru noćas imao najpouzdanijeg šutera, za samo 24 minuta u igri ubacio je 31 poen i šest trojki iz devet pokušaja. Džamal Marej je bio drugi strelac tima sa 23 poena, Gordon je dodao 13, a rezervista Braun 12.

Kod Čikaga, Zek Lavin je sa 21 poenom (1/6 za tri) bio najefikasniji, DeRouzan je dodao 16, Vilijams 15, Dragić je ubacio 11, a Nikola Vučević 9 poena.

Rezultati

Klivlend - Minesota 124:129 Vašington - Memfis 102:92 Filadelfija - Juta 105:98 Čikago - Denver 103:126 Sakramento - Golden Stejt 122:115 Los Anđeles Lejkers - Bruklin 116:103

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.