GRK ZAPENIO ZBOG 'MASAKRA' PROTIV PARTIZANA: "Rasvetlićemo sudijski sistem koji ima korene u zemljama JUGOSLAVIJE!"
Dimitris Janakopulos, Foto: Profimedia

"evroliga je kanta za smeće!"

GRK ZAPENIO ZBOG 'MASAKRA' PROTIV PARTIZANA: "Rasvetlićemo sudijski sistem koji ima korene u zemljama JUGOSLAVIJE!"

Kradete naše vreme, energiju i novac poslednjih 20 godina, a kada smo tražili da napustimo vaše namešteno takmičenje, niste nam dozvolili? Zašto? - pitao se predsednik Panatinaikosa

Objavljeno: 13:42h

Teško su navijači Panatinaikosa, trener Dejan Radonjić, ali i čelnici grčkog kluba podneli poraz od Partizana u šestom kolu Evrolige.

Crno-beli su slavili u neizvesnoj završnici sa 91:89.

Ali, meč su obeležili incidenti navijača Panatinaikosa, koji su u četvrtoj četvrtini bacili na parket sve što su imali, a tom prilikom su gađali i klupu Partizana, gde su pogodili doktora Momu Jakovljevića.

Posle meča trener Dejan Radonjić nije bio raspoložen za priču i samo je posle izgovorene jedne rečenice napustio konferenciju.

1 / 6 Foto: Starsport©

PAO je posle meča podneo žalbu Evroligi na suđenje, a dan kasnije, oglasio se i prvi čovek atinskog kluba, kontroverzni biznismen Dimitris Janakopulos, koji već godinama ratuje sa Evroligom, a sada mu je ovo bio povod za novi napad.

Na svom Instagramu je u storijima objavio desetak momenata sa utakmica, gde se žalio na sudijske odluke, a potom je osuo paljbu po Evroligi.

- Ovo je definitivno među najgorim masakrima koje ste nam uradili. Ovo je pljačka našeg vremena, energije i novca - napisao je on na Instagramu, a potom nastavio.

Dimitris Janakopulos
foto: Printscreen/Instagram/dpg7000

- Kradete naše vreme, energiju i novac poslednjih 20 godina, a kada smo tražili da napustimo vaše namešteno takmičenje, niste nam dozvolili? Zašto? - pitao se Janakopulos.

Zatim je misteriozno najavio i određene akcije.

- Razmišljanje neće savladati strah, ali akcija hoće.

Međutim, to nije bilo sve. Janakopulos je potom objavio post u kom je bio još konkretniji:

- Decenijama moja porodica i ja trošimo lično vreme, energiju i bacamo stotine miliona dolara u kantu za smeće koja se zove Evroliga. Takođe decenijama Bertomeu i njegov sistem tretiraju Panatinakos, sa nepravednošću i nepoštovanjem u svim aspektima... I na i van terena. Standard za suđenje je ugašen i namešten. Pošto posle toliko upozorenja i zvaničnih žalbi, ne samo da ništa nije urađeno da se ovo pitanje reši, stvari su svake nedelje sve gore. Obećavam da ćemo, na isti način na koji smo rasvetlili sve nedostatke finansijskog lošeg upravljanja, isto uraditi i sa „sudijskim sistemom“ koji ima korene u zemljama bivše Jugoslavije! Takođe gospodin Takis ​​i njegovi koferi…- napisao je predsenik Panatinaikosa.

Pominjanje Jugoslavije čudi, pošto su sudije koje su delile pravdu na ovoj utakmici bili Migel Anhel Peres iz Španije, Fernando Roša iz Portugala i Šaulijus Račis iz Litvanije.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.