POKUŠEVSKI DONEO PREOKRET, A ONDA SU JOKIĆ I MAREJ UZELI STVAR U SVOJE RUKE: Denver zamalo prokockao +18! (VIDEO)
Aleksej Pokuševski u borbi za loptu sa Porterom, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"džoker" nije dao

POKUŠEVSKI DONEO PREOKRET, A ONDA SU JOKIĆ I MAREJ UZELI STVAR U SVOJE RUKE: Denver zamalo prokockao +18! (VIDEO)

U drugoj utakmici večeri, Stef Kari je uzalud brojao do 39

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć uspeo da sa Denverom odbije neverovatan povratak Oklahome Siti i u poslednjoj četvrtini Nagetsi su ipak izgradili sigurno vođstvo i slavili kao gosti - 122:110.

Vodili su od starta Nagetsi, najviše 18 razlike (47:29), ali je u trećoj četvrtini Tander na krilima fenomenalnog Šeja Gildžus-Alegzendera (37 poena) uspeo ne samo da stigne visoku prednost rivala, već i povede košem Alekseja Pokuševskog (6 poena (3/5 za dva, 0/4 za tri, 7 skokova, 2 blokade, 1 asistencija i 1 ukradena lopta za 27 i po minuta).

Međutim, u poslednjoj deonici je Denver odmah vratio prednost i nije je više ispuštao a prednjačili su Džamal Mari sa čak 14 poena u poslednjoj četvrtini (ukupno 24) i Jokić dodavanjima.

Nikola je na kraju ostvario impresivan tripl-dabl (15 poena, 13 skokova i 14 asistencija), svoj 79. u NBA karijeri, čime je postao najbolji centar u ovoj statistici, a ukupno 6. najbolji igrač svih vremena.

Najefikasniji u timu Denvera bio je Aron Gordon sa 27 poena. Brus Braun je dodao 15, a Majkl Porter Džunior i Kentavijus Koldvel-Poup po 11.

Gildžus-Alegzendera je u timu Oklahome najbolje pratio Lugenc Dort sa 19 poena. Gidi je ubacio 16 a Robinson-Erl 10.

Igrala se sinoć još samo jedna utakmica. Golden Stejt je još jednom neprijatno iznenadio svoje navijače jer je poražen 129:130 na gostovanju Orlandu.

Sags sa 26 poeona i Bančero sa 22 su predvodili Medžik i neutralisali Stefa Karija koji je brojao čak do 39 uz 9 asistencija, a pratio ga je Klej Tompson sa 27 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.