UKRAJINAC RASKINUO UGOVOR SA PRVAKOM RUSIJE: Navijači se ovom porukom oprostili od njega!
Jaroslav Rakickij, Foto: Profimedia

egzodus iz premijer lige rusije

UKRAJINAC RASKINUO UGOVOR SA PRVAKOM RUSIJE: Navijači se ovom porukom oprostili od njega!

On je samo jedan u nizu Ukrajinaca koji su otišli iz Rusije, a ovu zemlju sada napuštaju i drugi stranci koji se ne osećaju više sigurno

Objavljeno:

Fudbaleri Zenita danas su pobedili Ufu sa 2:0 u utakmici ruske Premijer lige i tako se učvrstili na prvom mestu sa pet bodova prednosti u odnosu na Dinamo iz Moskve koji je juče poražen u gradskom derbiju od Spartaka (0:2).

Ovu utakmicu navijači Zenita iskoristili su da se zahvale svom donedavnom članu Jaroslavu Rakickiju.

Rakickij je bio defanzivac kluba iz Sankt Peterburga od 2019. godine. Ukrajinac je odigrao 108 utakmica u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao 15 asistencija.

Osim poruke "Hvala, mužik", njemu su navijači dugo skandirali, te izrazili veliko poštovanje.

Zenit je napustio u dogovoru sa čelnicima kluba jer "nije mogao da ostane u Rusiji posle njenog napada na Ukrajinu".

On je samo jedan u nizu Ukrajinaca koji su otišli iz Rusije, a ovu zemlju sada napuštaju i drugi stranci koji se ne osećaju više sigurno.

FIFA je danas saopštila da će strani fudbaleri u ruskim i ukrajinskim ligama imati pravo da "jednostrano suspenduju ugovor o radu" do juna 2022. i moći će da pronađu novi angažman najkasnije do 7. aprila.

Inače, Zenit je praktično klub naftne kompanije "Gazprom" koji je u vrhu ruskog fudbala otkako je Vladimir Putin na čelu države. Nedavno je njihov kapiten Artjom Dzjuba bio u centru pažnje jer je istakao da je protiv bilo kog rata, ali i protiv šikaniranja ruskih sportista i ruskog naroda zbog situacije u Ukrajini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.