PAKLENA ČETVORKA U TRCI ZA ČELSI! Mekgregor ima jaku konkurenciju, evo ko je u igri da nasledi Abramoviča!
Roman Abramovič, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

biće žestoko!

PAKLENA ČETVORKA U TRCI ZA ČELSI! Mekgregor ima jaku konkurenciju, evo ko je u igri da nasledi Abramoviča!

Dvojica navijača Junajteda zainteresovana za kupovinu kluba sa "Stamford Bridža"

Objavljeno: 23:28h

Udarna sportska vest je da je ruski milijarder, Roman Abramovič potvrdio da će prodati Čelsi!

On se na ovaj radikalan potez odlučio zbog raznih tumačenja njegovog odnosa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je pokrenuo rat u Ukrajini.

Abramovič insistira da deo novca od prodaje ode u dobrotvorne svrhe za žrtve rata u Ukrajini i ne traži otplatu duga od 1.5 milijardi funti od kluba.

Neće nedostajati kupaca za klub vrednosti od 3.5 milijardi funti, a već su u prvi plan iskočila četiri vrlo zanimljiva imena, među kojima je najzvučnije Konor Mekgregor.

Hansjorg Vis

U pitanju je 86-godišnji bogataš koji je potvrdio mnogo pre Abramovičeve objave da mu je ponuđeno da investira u klub zajedno sa još tri neimenovane stranke.

Al,i u intervjuu za Blick, Švajcarac, čije se bogatstvo procenjuje na 4.3 milijarde funti tvrdi da će Abramovič morati da smanji svoje zahteve kako bi bilo kakav dogovor bio postignut.

- Moram da čekam četiri do pet dana. Abramovič trenutno traži previše - objasnio je Vis.

- Od danas ne znamo tačnu prodajnu cenu. Mogu da zamislim da počnem u Čelsiju sa partnerima, ali prvo moram da ispitam opšte uslove. Ali, ono što već mogu da kažem: definitivno neću raditi ovako nešto sam. Ako kupim Čelsi, onda sa konzorcijumom koji se sastoji od šest do sedam investitora.

Ser Džim Retklif

Poznato je da je imao sezonsku kartu na Stamford Bridžu uprkos tome što je navijao za Mančester junajted. Retklif je vlasnik francuskog kluba Nice, a spekulacije oko ponude za kupovinu "plavih" pojavile su se 2019.

Sa procenjenom neto vrednošću od 20 milijardi funti zahvaljujući svojoj multinacionalnoj hemijskoj kompaniji Ineos, 69-godišnjak je otkrio da su se razgovori između njega i Čelsija vodili, ali je postojala jedna velika prepreka.

Bilo je pregovora ranije, ali smo se značajno razlikovali u procenama - rekao je Retklif, koji dolazi iz Lankašira, za BBC Five Live.

Iako se vlasnik Nice ranije distancirao od razgovora o preuzimanju Junajteda, veze sa Njukaslom i Lidsom ističu da su Retklifove ambicije ulaganje u Premijer ligi.

Tod Boehli

Nakon što je pokušao da kupi Čelsi 2019. godine, američki tajkun Boehli bi sada mogao da se vrati na pol poziciju.

Američki milijarder je veliki ljubitelj sporta i navodno je odbio dve ponude 2019.

Boehli je suosnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije Eldridge Industries i može se pohvaliti neto vrednošću od 4.72 milijarde funti.

Boehli već poseduje udeo u franšizi Mejdžor lige bejzbol Los Anđeles Dodžersi, kao i košarkaški giganti LA Lejkersi.

Čini se da ovaj put ima potrebna sredstva za napad, a činjenica da su angažovani američki brokeri sugeriše da bi Boehli mogao da bude favorit.

Svakako najneobičniji kandidat na papiru je Konor Mekgregor.

Konor MekGregor
foto: Profimedia

Zvezda UFC-a je jednim Tvitom zapalila fudbalski svet.

- Čelsi na prodaju, 3 milijarde funti. Hajde da ga kupimo.

Navijač Junajteda Mekgregor, koji vredi oko 135 miliona funti, ranije je pokazao interesovanje za kupovinu svog voljenog kluba, rekavši na društvenim mrežama prošle godine: "Hej ljudi, razmišljam da kupim Mančester junajteda! Šta mislite?", a sada je spreman za kupovinu Čelsija!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.