UKOLIKO PARTIZAN OSVOJI TITULU POMAŽE ZVEZDI U EVROPI! ŠTA SE DEŠAVA UKOLIKO BUDE OBRNUTO? KO SVE MOŽE DA PROFITIRA
Milan Borjan i Lazar Marković, Foto: Starsport©, Profimedia

DVA PREDSTAVNIKA SRBIJE U EVROPI

UKOLIKO PARTIZAN OSVOJI TITULU POMAŽE ZVEZDI U EVROPI! ŠTA SE DEŠAVA UKOLIKO BUDE OBRNUTO? KO SVE MOŽE DA PROFITIRA

Nove informacije oko toga da Srbija može da ima dva predstavnika u Ligi šampiona

Objavljeno:

Gotovo je sigurno da će Srbija zadržati 11. mesto na UEFA listi do kraja tekuće sezone, jer je dvanaestoplasirana Ukrajina ostala bez predstavnika u Evropi, a Belgiji je ostao samo Gent koji bi trebalo da dođe do finala Lige konfrencija, a da naši klubovi ne osvajaju nove bodove kako bi došlo do nekog velikog obrta.

To ne deluje realno, pa već sada možemo da kažemo da ćemo od 2023. godine imati jednog direktnog učesnika Lige šampiona i drugog koji će startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, bilo da je to Zvezda ili Partizan.

1 / 10 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

PARTIZAN TITULOM POMAŽE ZVEZDI U EVROPI!

Ako bi Partizan bio šampion i direktno se plasirao u Ligu šampiona, Zvezda bi imala lakši put u kvalifikacijama, jer su velike šanse da bude nosilac u žrebu, od drugog kola, pa do kraja kvalifikacija.

U obrnutom slučaju, ako Zvezda uđe direktno, a Partizan bude kao drugoplasirani u kvalifikacijama, crno-beli ne bi mogli da računaju na ulogu nosioca u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što je takođe veoma povoljna okolnost je da će drugoplasiranom timu biti dovoljno da u kvalifikacijama eliminiše samo jednog protivnika i imaće obezbeđeno učešće u grupnoj fazi jednog od tri evropska takmičenja.

1 / 6 Foto: Starsport©

Dakle, ako prođe u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, naš predstavnik bi najmanje obezbedio učešće u grupi Lige konferencija, i to ako ispadne i u trećem kolu kvalifikacija za LŠ i u plej-ofu za Ligu Evrope.

Ni to nije sve, od svega ovoga profitiraće i trećeplasirana ekipa, ili osvajač Kupa, pa će Srbija imati ne jednog, nego DVA SIGURNA učesnika u grupnim fazama evropskih takmičenja, uz realnu šansu da ih bude čak tri.

Naime, trećeplasirani tim ili osvajač Kupa moći će da računa na start od plej-ofa za Ligu Evrope, što znači da ako i ne uđe u Ligu Evrope, moći će sigurno da igra u grupi Lige konferencija, što samo po sebi donosi zaradu od minimum tri miliona evra.

Dakle, ogromna prilika otvara se srpskim klubovima, ne samo Zvezdi i Partizanu od sezone 2023/24, istorijska prilika koja se ne sme prokockati.

Espreso/Sportske.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.