GRUJIĆ ZAMALO JUNAK DERBIJA, A ONDA UČESTOVAO U HAOSU! Tuča, 5 crvenih i POTPUNA LUDNICA u Portugalu! (VIDEO)
Tuča u portugalskom derbiju, Foto: Twitter/Printscreen

žestoka borba!

GRUJIĆ ZAMALO JUNAK DERBIJA, A ONDA UČESTOVAO U HAOSU! Tuča, 5 crvenih i POTPUNA LUDNICA u Portugalu! (VIDEO)

Bez pobednika u izuzetno sadržajnom meču

Objavljeno: 09:17h

U velikom portugalskom derbiju, Porto i Sporting odigrali su na stadionu "Dragao" nerešeno 2:2.

Bilo je svega, od golova, crvenih kartona, žestokih duela, tenzije, ali pobednika nije bilo!

Vodili su Lavovi 2:0 na terenu velikog rivala. Paulinjo je pogodio već u osmom minutu, a Santos je udvostručio prednost u 34. minutu. Ipak, samo četiri minuta kasnije Vijera je smanjio na 2:1 i vratio Zmajeve u potpunosti u igru.

Možda se odlučujući momenat dogodio u 49. minutu kada je Koateš dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Sporting se sa igračem manje povukao, čuvao prednost, dok je Porto jurio po izjednačenje, i dočekao ga u 78. minutu. Strelac prvog gola Vijera ovog puta asistirao je Taremiju za, ispostaviće se veliki bod.

Marko Grujić ušao je u 90. minutu, ali proveo je na terenu više od 10 minuta, koliko je produžena utakmica.

Marko Grujić
foto: Profimedia

Kad je nadoknada već istekla, čekao se samo korner za Porto. Ali, defanzivac Sportinga Fedal je dugo ležao na gol-liniji tražeći pomoć lekara, a član stručnog štaba "zeleno-belih", Karloš Fernandeš je otišao iza gola da dâ neke savete svojim igračima, za šta je dobio crveni karton.

Kada je korner konačno izveden, Grujić je zamalo postao heroj Porta - glavom je poslao loptu pod prečku, ali je golman Adan odbranio. Onda je Pepe simulirao da ga je rival zakačio kopačkom po glavi ne bi li "Zmajevi" dobili penal, ali to se nije desilo i sudija je označio kraj.

Tek tad je nastao totalni haos na terenu jer su se svi igrači i klupe našli u opštem metežu i koškanju a navijači iza gola su ubacivali svašta na teren.

Na kraju je Pinjeiro sem Koatešu dodelio još četiri crvena kartona u pokušaj uda smiri situaciju - Tabati i Paljinji iz Sportinga i Pepeu i Marćezinu iz redova domaćina.

Porto je na čelu tabele zadržao šest bodova više od šampiona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.