SPORTSKI DIREKTOR LASK-A ŽELI DA U LIGI KONFERENCIJA IGRAJU PROTIV PARTIZANA: To bi bio pravi spektakl!
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

možda bude

SPORTSKI DIREKTOR LASK-A ŽELI DA U LIGI KONFERENCIJA IGRAJU PROTIV PARTIZANA: To bi bio pravi spektakl!

Uz fantastičan uspeh reprezentacije, ovo je bila jako lepa godina za srpski fudbal

Objavljeno:

Fudbaleri LASK-a iz Linca bili su jedno od najprijatnijih iznenađenja u proteklom delu takmičenja u Ligi konferencija.

Austrijanci su se nadmoćno plasirali dalje sa 16 osvojenih bodova iz šest mečeva i mogući su protivnik Partizana u nastavku takmičenja.

Crno-beli bi trebalo prethodno da preskoče prašku Spartu, ali kako god bilo, o uspesima LASK-a se govori sve više.

Jedan od najzaslužnijih za to je svakako i novi sportski direktor Radovan Vujanović (39) koji je od septembra na toj funkciji.

Kao bivši igrač ovog kluba, ubedio je čelne ljude u LASK-u da imaju ozbiljne izglede da u ciklusu od četiri godine dođu do titule prvaka Austrije.

- Uspešno sam igrao tri sezone za LASK do 2015. Pre dolaska na ovu funkciju bio sam direktor u jednom manjem klubu i u jednoj firmi. Edukovao sam se, pripremao godinama za ovaj veliki i lep izazov. Moj koncept je bio izuzetno ambiciozan jer sam do detalja isplanirao kako da LASK osvoji titulu i kup u nekoj od naredne četiri godine. Trenutno je ovde Salcburg neprikosnoven, ali sam siguran da će se i njemu desiti da malo posustane i to će biti naša prilika - rekao je Vujanović za "Novosti".

Kaže i da je veliki optimista i pored toga što su neki rivali znatno jači.

- Verujem u svoj rad, imam odlične saradnike, u klub dovodim ljude koji razmišljaju kao ja. LASK će sigurno napredovati i biti u vrhu, a kada dobijemo novi stadion, imaćemo podršku naših navijača i bićemo spremni da napadnemo Salcburg i Rapid - dodao je.

O eventualnom meču sa Partizanom kaže da bi mnogo značio za sve ljubitelje fudbala u regionu.

- To bi bio spektakl, za mene kao Srbina u Austriji to bilo baš lepo. Mi igramo napadački fudbal, sa mnogo presinga i navijači bi sigurno uživali. Pratim srpski fudbal, drago mi je da Zvezda poslednjih pet godina uspešno igra Evropu, da je Partizan sada prezimio. Uz fantastičan uspeh reprezentacije, ovo je bila jako lepa godina za srpski fudbal - zaključio je Vujanović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.