DRAGOVIĆ ZAIINTRIGIRAO NAVIJAČE ZVEZDE: Verujem da će i on jednog dana doći ovde
Foto: Starsport

NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

DRAGOVIĆ ZAIINTRIGIRAO NAVIJAČE ZVEZDE: Verujem da će i on jednog dana doći ovde

Defanzivac crveno-belih govorio je o šansama da Marko Arnautović obuče dres šampiona Srbije

Objavljeno: 11:39h

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović ogovorio je o šansama da njegov saigrač iz reprezentacije Austrije Marko Arnautović zaigra za tim sa Marakane.

- Znam da je bio u pregovorima sa klubom, ali se ipak odlučio za Bolonju. Znam da je veliki zvezdaš iako mu je otac partizanovac. Verujem da će i on jednog dana doći ovde, rekao je Aleksandar Dragović u emisiji "Teme do Arene" na televiziji Arenasport.

Defanzivac Zvezde se osvrnuo na život u prestonici Srbije.

- Na početku je bilo malo poteškoća. Život u Beogradu se razlikuje od onog iz Austrije i Nemačke, ali sam se brzo privikao.

Ko vam je preneo ljubav prema Zvezdi?

- Zbog dede sam zavoleo Crvenu zvezdu. Može se reći da sam odrastao uz nju, pošto su se crveno-beli gledali u mojoj kući od kad znam za sebe.

Kada ste počeli da razmišljate o prelasku u beogradski klub?

- Počeo sam da razmišljam o dolasku na Marakanu pre godinu i po dana. Svi su znali da nisam zadovoljan u Leverkuzenu, pojavila se i korona, razgovarao sam sa agentom gde bi mogao da nastavim karijeru i odlučio sam da dođem ovde, gde mi je oduvek bila želja da zaigram. Trener Dejan Stanković je isto bio jedan od razloga što sam došao, on je imao svetsku karijeru i znao sam od njega mogu dosta da naučim.

Aleksandar Dragović
foto: Starsport

Da li ste se poznavali ranije?

- Igrao sam protiv njega u Beogradu kada sam debitovao za reprezentaciju Austrije. Često se dotaknemo toga, mi smo tada izgubili minimalnim rezultatom iako mislim da smo bili bolji.

Bili ste strelac na dva uzastupna meča u Superligi Srbije, protiv Kolubare i Novog Pazara, možemo li navijačima Zvezde obećati još koji, možda u Evropi?

- Meni nije važno da li sam ja strelac ili neko drugi, važno je samo da Zvezda pobedi i da uzmemo tri boda. Ipak, dao sam dva gola na strani, voleo bih da postignem pogodak i na Marakani.

Aleksandar Dragović
foto: Starsport

Niste igrali prvi meč protiv Ludogoreca zbog korone, kako ste podneli taj period?

- Osim gubitka mirisa i ukusa, nije bilo strašno. Žao mi je što nisam mogao da pomognem saigračima na terenu. Srećom, sve se dobro završilo i nije bilo nikakvih posledica.

Sa Partizanom teška trka, kako je igrati u derbiju?

- Igraju dobro, sezona je dugačka. Borićemo se da uzmemo titulu. Što se tiče derbija, bili smo bolji na početku, pogodili smo prečku, primili smo jeftin gol. U drugom delu utakmice igrali su na kontre i bili su opasniji, srećom postigli smo taj pogodak. Nismo pobedili, ali se nadam da ćemo uspeti na Marakani.

Kakvo mišljenje imate o navijačima Crvene zvezde, da li su oni zaista posebni?

- Naravno, zato sam i došao ovde. Želeo sam da doživim da igram u Beogradu pred navijačima Zvezde. Ne mogu da opišem kakav je to osećaj. Nosiću ove uspomene sa Marakane dok sam živ.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.