BARSELONA TONE SVE DUBLJE I DUBLJE: Bod protiv Alavesa na "Kamp Nou" za 9. mesto na tabeli!
Foto: Profimedia

pad velikana

BARSELONA TONE SVE DUBLJE I DUBLJE: Bod protiv Alavesa na "Kamp Nou" za 9. mesto na tabeli!

Ima li kraja Barseloninoj propasti?

Objavljeno:

Fudbaleri Barselone remizirali su sa Alavesom kod kuće 1:1 u meču 12. kola La Lige.

Smena Ronalda Kumana očigledno nije dala rezultat u Kataloniji. Posle tri poraza u prethodna četiri meča, kriza je nastavljena remijem protiv ekipe iz donjeg dela tabele.

Predvođeni privremenim trenerom Serhijem Baruhanom, Katalonci su imali 79 odsto loptu u svom posedu i dvocifreni broj udaraca, konstantno su napadali, ali su dozvolili da prime gol iz jednog od ukupno dva šuta u okvir rivala i ostanu bez trijumfa.

FK Barselona, Đerar Pike
foto: EPA/Alejandro Garcia

Da stvar bude gora, duel je pre vremena završio Serhio Aguero. Argentinac se požalio na tahikardiju zbog čega je prevezen u bolnicu na dalja ispitivanja.

Posle jako lošeg izdanja u prvom poluvremenu, tokom kojeg je jedinu šansu imala preko Erika Garsije, Barsa je znatno konkretnije zaigrala drugi deo igre i ekspresno došla do prednosti.

U 47. minutu utakmice, Memfis Depaj je prihvatio loptu na levoj strani, ušao u sredinu, pa sjajnim udarcem poslao loptu u rašlje.

Radost 37.278 ljudi na Kamp Nou trajala je svega tri minuta. Posle akcije kroz sredinu, Hoselu je majstorski petom proigrao Luisa Riohu, koji je prevario Ter Štegena i pogodio praznu mrežu za izjednačenje.

Ispostavilo se da je napadač Baskijaca tad postavio i konačan rezultat. Katalonci su nastavili da dominiraju u posedu, konstantno napadali, međutim, nedostajala im je adekvatna završnica.

Najbolju priliku propustio je Depaj u 59. minutu kad je pogodio stativu. U završnici je i Filipe Kutinjo mogao do gola, međutim, njegov slobodnjak sa 18 metara završio je malo preko prečke.

Barsa ovim remijem dolazi do 16 bodova za deveto mesto tabele. Ima osam manje od vodećih Reala, Sevilje i Sosijedada. U sledećem kolu čeka je teško gostovanje Selti u Vigu.

Alaves je na 10 poena i zauzima 16. poziciju.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.