BARSELONA I BOKA NEĆE IGRATI U ČAST MARADONE? Ćerke protiv ovog susreta!
Foto: EPA/ALEJANDRO PAGNI

navele razlog

BARSELONA I BOKA NEĆE IGRATI U ČAST MARADONE? Ćerke protiv ovog susreta!

Najavljeni meč u čast legendarnog argentinskog fudbalera, mogao bi da bude odložen

Objavljeno:

Fudbalski klubovi Boka juniors i Barselona odigraće 14. decembra utakmicu u čast legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Armanda Maradone.

Međutim, Maradonini potomci nisu baš oduševljeni ovom idejom. Smatraju da je utakmica koja treba da se igra u Saudijskoj Arabiji iskorišćavanje imena Maradone.

Ipak, iza ove priče se krije sukob Maradoninih ćerki Đanine, Dalme i Jane s jedne strane, i advokata Matijasa Morle sa druge strane. Morla je bio posrednik u dogovaranju pomenute utakmice.

Dijego Maradona, Protesti, Buenos Ajres
foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Posle smrti slavnog fudbalera izbio je žestok sukob porodice i advokata. Morla upravlja komercijalnim interesima brenda Maradona, a ćerke ga optužuju da mu je cilj samo finansijska korist na račun oca.

- Ovo je čovek koji je mom ocu pristupio kao obožavaoc i sada tvrdi da je vlasnik njegovog imidža, imena i intelektualnog vlasništva - nedavno je rekla Dalma Maradona o Matijasu Morli.

Morla je, sa druge strane, optužio ćerke da su zanemarivale oca, i da su indirektno krive za njegovu smrt jer su ga protivno odluci lekara, izvukle iz bolnice nekoliko nedelja uoči smrti.

Maradona je preminuo 25. novembra prošle godine, pa bi ova utakmica predstavljala godišnji pomen slavnom igraču koji je igrao za ove dve ekipe.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.