SAD JE STVAR JASNIJA: Poznato je kad će Suma obući dres kluba iz Kuvajta i kolika će biti njegova primanja!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

izgleda da je gotovo

SAD JE STVAR JASNIJA: Poznato je kad će Suma obući dres kluba iz Kuvajta i kolika će biti njegova primanja!

U međuvremenu je individualno trenirao, pa spreman čeka novi izazov u Kuvajtu, gde je već proveo godinu dana pošto ga je Slovan iz Bratislave leta 2015. pozajmio Al Kaciji

Objavljeno:

Brzo će Sejduba Suma naći novi klub posle neslavnog rastanka sa Partizanom. Ne samo da će napustiti Beograd i srpski fudbal, već i evropski, pošto se seli na Bliski istok. Gvinejac karijeru nastavlja u – Kuvajtu.

Kad je dobio „čiste“ papire od crno-belih, njegov agent Saša Bogdanović otkrio je da Suma ima više ponuda. Na kraju je izabrao onu od Kuvajta SC i trebalo bi već do kraja sedmice da zaduži opremu kluba koji je prethodno prvenstvo okončao na trećoj poziciji tabele nacionalnog šampionata.

Inače, Kuvajt SC je devet puta bio šampion svoje zemlje, naosvajao se raznih kupova i u naredni takmičarski ciklus ulazi ambiciozno, pošto je angažovao, između ostalog, Džona Obija Mikela, (nekadašnjeg člana Čelsija, Trabzona, Stouka) i Dimersija Embokanija (Anderleht, Standard, Monako, Volfzburg, Dinamo Kijev). Obojica su stigli kao slobodni igrači, a pridružiće im se u istom aranžamanu Suma.

Sejduba Suma
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Prema saznanjima Mozzart Sporta, 95 odsto posla je završeno i Suma će do 5. oktobra – kad se završava prelazni rok u Kuvajtu – potpisati za novi klub. Ostalo je da se definiše da li na sezonu ili dve, ali koliko god bude ugovor trajao, omaleni kreativni vezista će sjajno zaraditi. Skoro 1.000.000 evra na godišnjem nivou, što je značajno više nego što je imao u Beogradu.

Suma se na rastanku od Partizana poneo džentlmenski, zahtevajući samo plate za vreme koje je proveo u klubu, dok je dugove iz prethodnog perioda i sve ono što bi mu sledovalo da je ostao do poslednjeg dana decembra 2022. oprostoi.

U međuvremenu je individualno trenirao, pa spreman čeka novi izazov u Kuvajtu, gde je već proveo godinu dana pošto ga je Slovan iz Bratislave leta 2015. pozajmio Al Kaciji.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.