DOKAZ DOBROG RADA: Partizanova škola fudbala i dalje u vrhu Evrope, a prva u Srbiji
Foto: Starsport©

već dugo godina

DOKAZ DOBROG RADA: Partizanova škola fudbala i dalje u vrhu Evrope, a prva u Srbiji

Nastavak kontinuiteta

Objavljeno:

Prethodnih godina škola Fudblaskog kluba Partizan je dokazala da je jedna od najboljih u Evropi. Tu se konstantno takmiče sa Ajaksovom školom , za koju takođe bije glas da je jedna od najboljih. Produkti škole fudbala, kluba iz Humske su sve češći u prvim postavama Partizana, a sada i sve više i na ostalim terenima širom Evrope.

Sudeći po informacijama Internacionalnog centra za sportske studije (CIES), Partizan ima u svom sastavu 14 igrača koji su namanje tri godine proveli u školi fudbala. To je dva puta manje od igrala Sent Etjena i Sigme. A sa pozamašnim brojem svojih fudbalera u sastavima mogu da se podiče i Dinamo Kijev, Admira, Real Sosijedad, Zbrojovka, kao i Češka Opava koji imaju po 16 fudbalera iz svoje škole.

Kada su u pitanju klubovi liga petice tu su još Mančester junajted i Liverpul koji imaju 15 igrača, Vest Hem ima 14, a Selta 13.

Što se tiče Srbije tu je Partizan ubedljivo prvi, dok sledeći tim je Rad sa jednim manje, Čukarički i Mačva imaju po 11, dok Vojvodina i Mladost 10.

Za Partizan je još jedan podatak bitan je što su igtali iz njegove škole odigrali 38,1 odsto minuta posle 34 kola i po tom su isto na prvom mestu, dok je po tom parametru na drugom mestu Čukarički sa 30,6 minuta.

Crvena zvezda se sa pet fudbalera iz svoje škole nalazi u drugoj polovini tabele.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.