IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO: Mnogi hoće da unište CRVENU ZVEZDU, ali neće uspeti, to je sistem koji je dugo pravljen!
Foto: Emilija Jovanović

Ljubav prema klubu nema granica

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO: Mnogi hoće da unište CRVENU ZVEZDU, ali neće uspeti, to je sistem koji je dugo pravljen!

Imate ljude koji su hrabro preuzeli odgovornost da vode Crvenu zvezdu, oni su stali iza kluba i nose se sa uspesima i neuspesima kluba

Objavljeno:

Crvena zvezda je sinoć u 164. večitom derbiju slavila sa 1.0, golom Mirka Ivanića, pa je tako odmakla Partizanu na nedostižnih 12 bodova prednosti na osam kola pre kraja prvenstva.

Tako je krunisana još jedna sezona crveno-belih, a lep niz u svim takmičenjima koji je krenuo pre četiri godine kada je prvi put nakon skoro 27 godina prezimila u Evropi.

O tome kako je Zvezda od godina kada je kuburila domaćim prvenstvom, posta od šest godina bez titule i rane eliminacije u Evropi, u sezoni "kupanja" stigla do četiri uzastopne grupne faze evropskih takmičenja od kojih su dve Liga šampiona, za naš portal govorio je generalni direktor Sportskog društva Crvena zvezda i član Uprave fudbalskog kluba, gospodin Igor Milojević.

- Vi vidite taj deo na terenu, ja vidim možda malo šire. Ozbiljan rad i trud pojedinaca koji su poginuli 24 sata da ambijentalno naprave da Crvena zvezda dođe do toga što je uradila. Svako iskreno žrtvovanje donosi uspeh. To se vraća, to je obostrana energija koja je uložena, data i najvažnije je preuzimanje odgovornosti. Imate ljude koji su hrabro preuzeli odgovornost da vode Crvenu zvezdu, oni su stali iza kluba i nose se sa uspesima i neuspesima kluba - istakao je za Espreso gospodin Milojević.

76. rođendan Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, Aleksandar Boričić, Dejan Stanković, Andrea Stojadinov, Nebojša Čović, Milan Borjan, Igor Milojević
foto: Starsport©

Zatim je dodao da nema osnova da Uprava bude osuđivana, jer mora da se pogleda minuli rad, da bi se dala ocena.

- Prisustvovao sam mnogo puta kada su osuđivali Upravu Zvezde za kao neprimerene poteze, što je ovaj trener, što je onaj, na kraju je sve ispalo kako treba. To su procesi. Ja sam samo deo te priče gde ću samo da pomognem. Nisam veliki poznavalac fudbala, ja sam strastveni navijač i to uvek kažem. Ali imam ljude oko sebe koji su kopetentni i kojima strašno verujem. Ozbiljno verujem Mitru Mrkeli, Dejanu Stankoviću i Upravi kluba, Mijailoviću i Terziću na način kako vode fudbalski klub. Rezultati su postignuti, da li postoji promašaj u dovođenju igrača, to je živo telo, to niko ne može da osudi i da kaže da je neko pogrešio, pogotovo onoga ko daje sve od sebe, jer ko hoće da napravi nešto, mora nekada i da pogreši.

Dres Zvezde je teško breme, na koje mora da se navikne svaki igrač koji dođe u klub, a pravi primer velikog zvezdaša i kako se nosi taj grb na grudima je golman Milan Borjan.

- Zvezda je specifična, nije lako igrati na Marakani, koliko god da provodite vreme tu, kada izađete dole na onaj huk, to je stvarno posebna psihologija. To treba Borjana da pitate on će vam mnogo bolje objasniti nego ja. On je za mene, mogu slobodno da kažem najsvetlija tačka fudbala koja se pojavila u zadnjih par godina u Zvezdi. To je moj emotivni stav, ne potcenjujem nijedno ono dete koje igra tamo, nego pričam o tome kako taj dečko svojom energijom pomaže ostalima da budu deo ovog sistema i da ih ohrabri.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Potom se osvrnuo i reprezentaciju, igru "Orlova" od kada je na kormilo došao Dragan Stojković Piksi, ali jedno ime je posebno naglasio.

- Ja sam subjektivan tu i uvek kažem gde postavite Diku Stojanovića dobićete uspeh. To je ta energija koja se nosi. Kada imate jednog Piskija koji je sve u fudbalu napravio i uradio, veliki velemajstor. Kada takvi ljudi preuzmu breme odgovornosti. Iskreno da vam kažem preuzeti reprezentaciju u ovom trenutku mogu samo vrlo ludo hrabri ljudi. I kada neko preko noći promeni odnos i svest nacije prema nacionalnom timu, samo mogu da kažem bravo majstori!

Poruka za sve ljude koji žele na uruše Crvenu zvezdu:

- Samo želim da Zvezda ima ravnopravan stav u ovom sistemu vrednosti društva, da ima samo svoje vrednosti tamo gde pripada. Mi imamo jedan fenomen da 24 sata se neko trudi da urušava naše istinske vrednosti, e pa za te ljude, moram da ih razočaram, teško ćete urušiti sistem Crvene zvezde. To je neko dugo, dugo godina pravio da bi se neko našao da to uruši. Lako je meni da budem funkcioner Zvezde, jer ja idem emocijama, a ne racionalnim razmišljanjem. To je ta energija koja se stvori oko Zvezde koja je uvek iskrena i pozitivna i ona uvek pobedi. Borba je uvek mukotrpna, ali je slatka kada je ostvarite. Sva negativna energija može lagano da se vrati kao bumerang - zaključio je gospodin Milojević.

(Espreso/Vanja Aleksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.