MILAN KARADŽIĆ O SKANDALU U SRPSKOM FUDBALU: Ni VAR nije SVEMOGUĆ! Da postoji, ovakve stvari se ne bi dešavale
Foto: Espreso.co.rs

potpuno u pravu

MILAN KARADŽIĆ O SKANDALU U SRPSKOM FUDBALU: Ni VAR nije SVEMOGUĆ! Da postoji, ovakve stvari se ne bi dešavale

Neophodno je uvođenje VARA kako se ovakve stvari ne bi ponavljale

Objavljeno: 11:50h

Predsednik sudijske organizacije Milan Karadžić govorio je o skandalu i zatvorskoj kazni za sudiju Srđana Obradovića

- Vrlo brzo ćemo reagovati po pravilima i propisima, ne možemo da idemo mimo procedura. U svakom slučaju biće suspendovan, donećemo odluku na Izvršnom odboru, ali moram reći i to da se slažem da je ovo mrlja na naš rad i suđenje, i za srpski fudbal. Mogu samo da kažem da se mi borimo za regularnost takmičenja i da sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način - rekao je Karadžić za "Telegraf".

Karadžić je naglasio da je baš zbog ovakvih situacija neophodno uvođenje VARA u Srbiji.

- Zato i radimo intenzivo na uvođenju VAR tehnologije. Krenuli smo konačno sa time, obuke sudija su uveliko u toku, obišli smo sve stadione, imamo odličnu saradnju sa Arenom i Telekomom. Znate i sami, korišćenje ovakve tehnologije je komplikovan proces, multiproces u kojem svi imamo svoje uloge. Sudije su samo jedan segment, tu su i optičke veze i ostale stvari koje moraju biti dovedene do savršenstva pre starta naredne sezone - objasnio je Karadžić i dodao:

- VAR je na nivou FIFA uveden da bi se iskorenile jasne i velike greške, kao što je na primer bila ona na utakmici Srbija i Portugalija. Ali, nažalost, ni VAR nije svemoguć, i nije poenta da video tehnologija zadire u detalje i one sitnice koje nerviraju ljude. Poenta je da se eliminišu krupne greške - zaključio je Karadžić

(Espreso/Kurir Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.