JAKI SU KAO CRNA ZEMLJA: Portugalci objavili spisak za Srbiju! Diže nam se kosa od ovih imena a tek ko je sve otpao
Foto: AP

Auuuuh

JAKI SU KAO CRNA ZEMLJA: Portugalci objavili spisak za Srbiju! Diže nam se kosa od ovih imena a tek ko je sve otpao

Santoš se za ovu akciju odrekao brojnih igrača koji su do sada bili standardni

Objavljeno: 14:20h

Selektor Portugalije Fernando Santoš objavio je spisak igrača na koje računa za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo krajem marta, a između ostalog gostovaće Srbiji u Beogradu u okviru njih.

I kada bacimo pogled na igrače koje je odabrao portugalski selektor diže nam se kosa na glavi od velikih imena i vrhunskih fudbalera koji će gostovati u glavnom gradu Srbije 27. marta.

Nova imena na spisku su Nuno Mendeš, 18-godišnji levi bek Sportinga i njegov saigrač iz lisabonskog kluba Žoao Palinja, inače zadnji vezni. U tim se vratio i Arsenalov desni bek Sedrik Soareš, te Benfikin Rafa Silva.

Fernando Santoš
foto: EPA/Rodrigo Antunes

Koliko su jaki najbolje govori da za ovu akciju na spisku nema Franciska Trinkaa iz Barselone, Rafaela Leaa iz Milana i prvog strelca portugalske lige Pedra Gosalveša.

Andre Silva je tu umesto povređenog Paulinja iz Sportinga, dok u vezi nema veterana kakvi su Žoao Mario (Sporting )ili Andre Gomeš (Everton), pa ni Betisovog Vilijam Karvalja. Otpali su i Danijel Podense (Vulverhempton) i Gonsalo Guedeš (Valensija), u odbrani dalje i Nelson Semedo (Vulverhempton) i Mario Rui (Napoli).

Golmani: Antoni Lopes (Olimpik Lion), Rui Patrisio (Vulverhempton), Rui Silva (Granada)

Odbrana: Sedrik Soareš (Arsenal), Žoao Kanselo (Mančester Siti), Domingoš Duarte (Granada), Žoze Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dijas (Mančester Siti), Nuno Mendeš (Sporting Lisabon), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund)

Sredina: Danilo Pereira (Pari Sen Žermen), Žoao Palinja (Sporting Lisabon), Bernardo Silva (Mančester Siti), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Renato Sančez (Lil), Serđo Oliveira (Porto)

Napadači: Andre Silva (Ajntraht), Kristijano Ronaldo (Juventus), Diogo Žota (Liverpul), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Pedro Neto (Sporting Lisabon), Rafa Silva (Benfika).

Kao što vidimo na spisku je golman Rui Patrisio koji je sinoć zadobio težak udarac u glavu protiv Liverpula i zaradio je potres mozga.

Pre gostovanja u Beogradu Portugalija će igrati 24. marta protiv Azerbejdžana, a posle Beograda će 30. marta igrati protiv Luksemburga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.