INFANTINO SE NIPOŠTO NE ODRIČE ZARADE: Moramo da imamo navijače u Kataru! KOVID će dotad biti pobeđen!
Foto: AP

prioriteti

INFANTINO SE NIPOŠTO NE ODRIČE ZARADE: Moramo da imamo navijače u Kataru! KOVID će dotad biti pobeđen!

- Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal - rekao je Infantino

Objavljeno:

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom koronavirusa.

- Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal - rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

Zbog pandemije koronavirusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i FIFA mora da pronađe slobodne termine. U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su poslednji put igrale u novembru 2019. godine.

Đani Infantino
foto: EPA/Erdem Sahin

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

- Videćemo gde možemo da igramo, u kojim uslovima - rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol.

Mnogi od 3.000 fudbalera će se posle utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li FIFA očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao:

- Da. Moramo to da imamo. Kovid će do tada biti pobeđen - naveo je Infantino.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.