Ko su Srbi u hrvatskom fudbalu? Hrvati obožavaju Zvezdaše, ali ne i Partizanovce! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky/Profimedia

Čeka se Srbin u Dinamu i hajduku

Ko su Srbi u hrvatskom fudbalu? Hrvati obožavaju Zvezdaše, ali ne i Partizanovce! (VIDEO)

U poslednje vreme sve više srpskih fudbalera igra u Prvoj ligi Hrvatske
Objavljeno:

Dosta se prašine diže u javnosti, kako srpskoj, tako i hrvatskoj, u poslednje vreme kada se pomene prelazak nekog srpskog fudbalera u neki klub iz "lijepe njihove".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bomba trese Balkan: Dinamo kupuje bivšeg igrača Zvezde i reprezentativca Srbije?

Poslednji u nizu koji se pominjao jeste zlatni "orlić" Nemanja Maksimović, za koga su pojedini portali iz Hrvatske objavili da bi mogao da postane član Dinama iz Zagreba, ali da oko tog transfera ima dosta problema zbog njegove nacionalnosti.

foto: Dado Đilas

Ipak, sigurno je da srpski reprezentativac nikako ne bi bio prvi fudbaler sa ovih prostora koji je potpisao za neki hrvatski klub posle ratova koji su se vodili 90-tih godina.

1. Dragan Žilić - Rijeka (2005 - 2009)

Prvi fudbaler srpske nacionalnosti i nekadašnji reprezentativac tada Srbije i Crne Gore koji je zaigrao u Hrvatskoj ligi je bio bivši golman Sartida kada je 2005. godine potpisao za Rijeku i tako prvi povukao nogu.

Kao prvi čovek sa ove strane Drine koji je otišao da zarađuje fudbalski hleb u Hrvatskoj naišao je na osudu sa obe strane. Ni navijači Rijeke ga nisu želeli u klubu, pa je često bio na njihovoj meti tokom utakmica, kada su ga vređali, pretili mu, pa čak i gađali bakljama.

Ipak, kako je vreme prolazilo, njihova odbojnost prema Srbinu u klubu je bila sve manja i manja, a definitivno ih je kupio kada je postigao gol u 92. minutu kojim je odveo klub u polufinale Kupa Hrvatske.

2. Ljupko Petrović - Kroacija Sesvete, Lokomotiva Zagreb (2008. i 2010 - 2011)

Čovek koji je popeo Crvenu zvezdu na krov sveta postao je i prvi srpski fudbalski trener koji je postao šef stručnog štaba nekog hrvatskog kluba. Tokom 2008. godine je preuzeo Kroaciju Sesvete i prema njegovim rečima nije doživeo ni najmanju neprijatnost, a iz kluba je otišao sam, jer nije bio zadovoljan što se tim bori za opstanak.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Zatim je dve godine kasnije dobio novi angažman u hrvatskom fudbalu i postao "kormilar" Lokomotive iz Zagreba, ali je posle tri kola u prolećnom delu, ponovo nezadovoljan rezultatima, odlučio da podnese ostavku.

3. Marjan Marković - Istra 1961

Prvi fudbaler koji je bio član Crvene zvezde, čak i njen kapiten, a potom zaigrao u hrvatskom fudbalu bio je nekadašnji reprezentativni bek kada je 2009. godine postao član Istre i tu odigrao sasvim solidnu čitavu sezonu bez ikakvih problema zbog svoje nacionalnosti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.