BEN SRUŠIO PROLETER: Zvezda nije blistala, ali upisana je i peta pobeda!
Dejan Stanković je izveo najjači sastav za meč protiv Proletera, Foto: Starsport©

superliga srbije, 5. kolo

BEN SRUŠIO PROLETER: Zvezda nije blistala, ali upisana je i peta pobeda!

Sva dešavanja sa ovog meča pratili ste uz "lajv-blog"

Objavljeno: 19:59h

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i petu pobedu u Superligi Srbije.

Oni su u Novom Sadu golom Bena u 76. minutu iz slobodnog udarca savladali ekipu Proletera rezultatom 1:0 (0:0).

Srpski šampion nije bio ubedljiv na meču protiv odličnog Proletera, čak šta više, u većini meča su se prilično mučili i tek u finišu stigli do pobedonosnog pogotka.

Nakon prvog poluvremena nismo videli nijednu pravu priliku ni pred jednim golom, da bi nastavak susreta uneo malo živosti u oba tima. Stanković je u poluvremenu izvršio čak tri izmene, izveo je Ivanića, Rodića i Kataija, a šansu su dobili Kanga, Gobeljić i Tomane.

1 / 5 Foto: Starsport©

Prvo je Spiridonović imao idealnu priliku da postigne pogodak, pa zatim i mladi Nikolić. Proleter je pokušavao iz kontranapada da dođe do eventualne prilike, međutim, Borjan je neutralisao i to malo pokušaja domaćina da postignu pogodak.

Crveno-beli su maksimalni sa pet pobeda iz isto toliko mečeva i imaju 15 bodova, dok je Proleter nakon dve pobede i dva remija upisao prvi poraz ove sezone.

U narednom 6. kolu Superlige Srbije na Marakani će gostovati TSC iz Bačke Topole, dok će Proleter na noge Radničkom iz Niša.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0) (Ben 76)

Stadion: Karađorđe

Sudija: Dragan Čolović

Proleter: Petrić - Janković (od 74. Mitrović), Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović (od 19. Ilić), Bacanović (od 64. Galić) - Knežević, Pejić, Živojinović (od 74. Kojić) - Mirosavljev.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (od 46. Gobeljić) - Petrović - Spiridonović (od 63. Gavrić), Nikolić, Ivanić (od 46. Kanga), Katai (od 46. Tomane) - Ben (od 78. Boaći)

Sva dešavanja sa ovog meča pratili ste uz "lajv-blog".

90. minut - KRAJ MEČA: Proleter - C. Zvezda 0:1 (0:0)

76. minut - GOL: Ben nastavlja svoju ubitačnu seriju! Golom iz slobodnog udarca postigao je svoj šesti pogodak na poslednja tri meča. Zvezda je povela sa 1:0!

70. minut - Crvena zvezda je zaigrala ofanzivnije u nastavku sa ciljem da postignu pogodak, međutim odlični Proleter i dalje ne dozvoljava srpskom šampionu da probije bedem ispred gola Petrića.

60. minut - Veliku priliku propustio je Srđan Spiridonović koji je šutirao pravo u golmana domaćina.

46. minut - Dejan Stanković je na poluvremenu izvršio tri izmene: Umesto Ivanića u igri je Kanga, dok je Gobeljić ušao umesto Rodića, a Tomane je zamenio Kataija.

45. minut - POLUVREME: Proleter - C. Zvezda 0:0

1 / 6 Foto: Starsport©

30. minut - Fudbaleri Proletera su tražili penal, pošto je Katai igrao rukom u kaznenom prostoru, ali tako što je glavom napucao sebe, a to po pravilima nije za najstrožu kaznu.

20. minut - Nema golova i dalje na stadionu Karađorđe. Gosti imaju više loptu u posedu, međutim bez pravih prilika do polovine prvog dela utakmice.

18.00 - Počeo je meč u Novom Sadu.

SASTAVI

REZERVE

Proleter: Elesin, Mitrović, Vesić, Joković, Ilić, Babić, Milošević, Milenković, Kojić, Papović Galić.

Crvena zvezda: Popović, Vulić, Kanga, Boaći, Tomane, Milunović, Gavrić, Eraković, Gobeljić, Krstović.

TABELA

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.